Вхід | Реєстрація

Лічильна тема. Повірка дорожча за лічильник

Не стільки плачу, як сміху. Спеціальна комісія затвердила нові тарифи на повірку лічильників. За рішенням – повірка приладу обліку коштуватиме набагато більше, ніж сам прилад.
Надалі мешканці міста які надумають раз на три роки повіряти лічильники холодної та гарячої води разом з управляючими компаніями міста, платитимуть за цю послугу набагато більше ніж раніше. Скільки саме – розмір оплати й погоджували на засіданні спеціальної комісії, де розглядали питання цін та тарифів. Отже, за повірку одного такого приладу надалі пропонується сплачувати 151 гривню. Повірка двох лічильників, які стоять в квартири на вводі гарячої та холодної води коштуватиме вже 269 грн. Сьогодні до речі, одночасна повірка двох лічильників, коштує всього 120 гривень.
Тож звідки з’явилися нові ціни і чому вони так сягнули в космічну даль й намагалися пояснити представники управляючих компаній – "Добробиту" та "Житлорембудсервісу". Пояснення перше – відбувся спеціальний тендер. На ньому як вже відомо той, хто пропонував дешеві ціни пролетів в буквальному розумінні цього слова.
Нині ж йдеться про затвердження ціни переможця, приватного підприємства "Вектор" у якого за висновком присутнього депутата міськради Володимира Шапрана немає нічого – ні приміщення, ні транспорту.
Через це транспортування одного лічильника до місця повірки коштує, відповідно до його ваги, як політ гелікоптером над Кременчуком – 20 гривень в незалежно від відстані. Стільки ж саме коштів потрібно , аби привезти його назад. Далі йдеться про зняття лічильника – його демонтаж, зняття пломб і таке інше. Інше, що є новиною – управляючі компанії беруться за абонентське обслуговування. Його зміст – за 7 гривень 59 копійок номер лічильника запишуть до комп’ютера і раз на три роки нагадуватимуть, що настав час повірки.
Запитання з лічильної теми від віце-мера Миколи Порицького: що робити якщо у нього в квартирі стоїть німецький лічильник, а в сусіда, який віце-мером не працює – харківський. Тож який лічильник буде ставитися на час повірки основного приладу? Пояснення з цього – за конкурсом у підприємства, яке береться за справу повірки має бути обмінний фонд. Протилежне твердження з цієї справи від критиків цього рішення, того ж депутата міськради В.Шапрана – "ми маємо в цьому випадку справу з приватним ТОВ "Рога і копита", до участі в якому (віддати гроші) запрошують мешканців міста". Єдине полегшення з оприлюдненого – громадянам не обов’язково погоджуватися на пропозицію управляючих компаній. Ціни які пропонували хоч і передають на розгляд міськвиконкому, але в даному випадку за твердженням першого заступника міського голови Володимира Онищенка, який і вів засідання комісії, кременчужанам можна самотужки шукати того, хто повірить лічильник за значно меншою вартістю.

Автор: "Програма плюс"


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 жовтня 2009, 17:54 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації