Вхід | Реєстрація

З оркестром, червоними стягами та промовами у Полтаві відзначили 1 Травня

1 травня для людей старшого покоління, зазвичай, – згадка про радянські часи і обов'язкові демонстрації. Не став вийнятком і цей рік. Прибічники комуністичного ладу, бабУсі і дідусІ, які пам'ятають цей день як символ солідарності, зранку цього дня демонстрацією пройшлися центральними вулицями міста і поклали квіти до підніжжя пам'ятника вождю світового пролетаріату. Під червоними прапорами пройшлася і наша знімальна група.
Їх видно здалеку. Вже традиційно, щороку о 10-й ранку, вони збираються у Корпусному парку. Останні приготування, червоні стяги – і колона рушила центральними вулицями міста. Від пам'ятника Слави, повз міську раду, далі – по Жовтневій.
Історія проведення першотравневих демонстрацій сягає 1886 року. Саме тоді американські робітники організували страйк із вимогою 8-годинного робочого дня.
Страйк і демонстрація закінчилися кровопролитним зіткненням з поліцією. У липні 1889 року Паризький конгрес II Інтернаціоналу в пам'ять про виступ робітників Чікаго прийняв рішення про проведення 1 травня щорічних демонстрацій. Цей день був символом революції, а у СРСР довгі роки – основним державним святом. І нині прибічники комуністичного ладу, що зібрались на площі Леніна на мітинг, переконані – першотравень – одні із кращих спогадів їх життя.
Бліци:
- В цей день традиційно збираються всі трудящі, аби захищати свої права.
- Завжди пам'ятала цей день ще зі школи, ми готувалися.
- Пам'ятаю, з батьками завжди ходили на демонстрації, це найважливіше свято, кращі спогади.
Лише об'єднавшись, переконують комуністи, можна втілити в життя основні ідеї справедливого, соціально захищеного життя.
Олександр Масенко, 1-ий секретар Полтавського обкому Комуністичної партії України:
- Ті ідеї, що були оголошені ще у 1886 році, вони актуальні і зараз. Люди, що володіють підприємствами, бажають заробити більше. Один добрий хазяїн, інший - бере максимум з людини.
Дмитро Мирошниченко, 1-ий секретар Полтавського обкому Комсомолу:
- В радянські часи ми святкували, оскільки була керівна роль комуністичної партії, ми ходили просто на свято. Тепер це не тільки свято, це боротьба за своє існування.
Руслана Крайнова, депутат міської ради (КПУ):
- Тільки разом, всі об'єднавшись, ми зможемо все перемогти і сказати своїм дітям, і пообіцяти їм, що вони варті нашого гарного соціального стану.
Відповідна музика, червоні стяги, квіти до пам'ятника – все за сценарієм радянських демонстрацій. Першотравень сьогодні, переконані комуністи, має об'єднувати єдиною ідеєю робітників на всіх континентах.

Автор: Крістіна Криженко, www.misto-tv.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
3 травня 2010, 16:48 | Полтава |
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації