Вхід | Реєстрація

Відкриття реконструйованого краєзнавчого музею

26 квітня відчинив комсомольчанам свої двері реконструйований історико-краєзнавчий музей. Оновлене приміщення об’єднує музей міста Комсомольська та ВАТ «Полтавський ГЗК». До того ж 11 квітня виповнилося 10 років із дня створення музею.
В урочистостях взяли участь керівники міста, представники ВАТ «ПГЗК», установ та організацій міста, першопрохідці, представники ЗМІ. Міський голова С.А.Супрун привітав усіх присутніх із значною подією та зазначив, що музей в нашому місті – це справжній центр духовності та культури, що об’єднує навколо себе творчі сили Комсомольська. За порівняно невеликий період функціонування в ньому виставлялось понад 3000 експонатів, описано майже 9 тисяч томів основного фонду, проведено 8 археологічних експедицій, видано 5 томів краєзнавчих збірок.
Директор з виробництва ПГЗК В.С. Іванов зауважив, що історія комбінату невіддільна від історії міста. Незважаючи на кризу, керівництвом комбінату було прийняте рішення про виділення коштів на ремонт приміщення музею.
Директор музею Т.А.Стахів зазначила, що Комсомольський історико-краєзнавчий музей увійшов до реєстру Державних музеїв України, що є важливим для збереження основних фондів. Тетяна Андріївна подякувала міській владі , керівництву комбінату, першопрохідцям, усім небайдужим людям, які долучилися до реконструкції музею.
Червону стрічку, як знак відкриття оновленого музею, перерізали міський голова С.А.Супрун та директор з виробництва ПГЗК В.С.Іванов.
Подружжя Стахів – Микола Павлович та Тетяна Андріївна запросили всіх оглянути експозиції, які так дбайливо збирали та готували музейні працівники. Адже збереження надбань попередніх поколінь і передача їх нащадкам – це висока і благородна місія.

Автор: www.komsomolsk.org.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 травня 2010, 16:14 | komsomolsk | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації