Вхід | Реєстрація

Державтоінспекція інформує

Згідно Постанови Кабінету Міністрів України від 9 липня 2008 року №606 внесено зміни до порядку та строків проходження державного технічного огляду. Основною відмінністю є перевірка технічного стану транспортних засобів уповноваженими суб’єктами господарювання.
Для проведення техогляду засобу працівникові ДАІ подаються такі документи:
1. Паспорт громадянина України, або інший документ, що посвідчує особу, — для фізичних осіб; копії довідки з ЄДРПОУ та документа, що підтверджує факт закріплення засобу за водієм, — для юридичних осіб.
2. Протокол перевірки технічного стану, виданий суб’єктом господарювання не раніше 45 діб до дати проведення техогляду, або міжнародний сертифікат технічного огляду, виданий центром технічного огляду для засобів, що виконують міжнародні перевезення вантажів та пасажирів.
3. Реєстраційні та інші документи, що підтверджують право використання зазначеного засобу.
4. Посвідчення водія, що дає право керувати засобом відповідної категорії, та талон до нього.
5. Медична довідка щодо придатності водія до керування засобом відповідної категорії.
6. Поліс обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних засобів, або документ, що підтверджує право на звільнення від страхування.
7. Квитанція про сплату податку з власників транспортних засобів, інших самохідних машин, механізмів та, у разі наявності, документ, що підтверджує право на пільги із сплати такого податку (юридичними особами додатково подається розрахунок податку з власників засобів).
8. Дозвіл на встановлення та використання спеціальних звукових і (або) світлових сигнальних пристроїв.
9. На засоби, що здійснюють перевезення небезпечних вантажів, додатково подаються свідоцтво про допущення засобів до перевезення небезпечних вантажів та свідоцтво про підготовку водіїв засобів, що перевозять небезпечні вантажі.
10. На засоби, що працюють на газовому паливі, додатково подається документ, що підтверджує проведення випробування газової паливної системи в порядку і строк, установлені для даного виду обладнання та його комплектації.
У разі відсутності будь-якого документа, визначеного цим пунктом, техогляд не проводиться.
Справним вважається укомплектований засіб, який не має зовнішніх механічних та корозійних пошкоджень і технічний стан якого відповідає вимогам Закону України «Про дорожній рух», правилам дорожнього руху, нормативам з безпеки дорожнього руху та охорони навколишнього природного середовища, а також правилам технічної експлуатації, інструкціям підприємств‑виробників.
Засіб укомплектовується медичною аптечкою відповідного типу, знаком аварійної зупинки, або миготливим червоним ліхтарем, які відповідають вимогам відповідних стандартів, та вогнегасником.
Особливо слід звернути увагу на те, що з урахуванням прийнятих змін термін проведення державного технічного огляду транспортних засобів закінчується 15 грудня 2009 року, тобто залишається два місяці, при цьому відсоток проходження державного технічного огляду по Новосанжарському району складає 53 %.
Зважаючи на викладене та з метою недопущення ажіотажної ситуації з проведенням державного техогляду, Державтоінспекція наполегливо радить всім автовласникам, транспортні засоби яких підлягають державному техогляду в цьому році, знайти можливість у найкоротший термін подати свої транспортні засоби на техогляд.
У Новосанжарському районі працює випробувальна діагностична лабораторія дорожніх транспортних засобів, яка має повноваження Департаменту ДАІ на перевірку технічного стану, що знаходиться за адресою: Новосанжарський район, с. Забрідки.
Нагадуємо, що експлуатації транспортного засобу, який вчасно не пройшов у встановленому порядку державного техогляду, дає підстави для притягнення до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу в розмірі 340–425 грн., а також вилучення талона про проходження державного техогляду. Експлуатація транспортного засобу без талона про проходження державного техогляду забороняється.

Автор: Відділення ДАІ Новосанжарського району


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
23 жовтня 2009, 15:41 | Нові Cанжари |
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації