Вхід | Реєстрація

Сергій Шовкопляс: «Ноша важка, але посильна»

Сергій Шовкопляс: «Ноша важка, але посильна»
26‑го квітня нашому журналістові вдалося поспілкуватися із новопризначеним головою Новосанжарської райдержадміністрації Сергієм Шовкоплясом.
Розмова відбулася невдовзі після представлення Сергія Миколайовича у конференц-залі адмінбудинку. Новий голова РДА ще, напевно, не встиг повністю облаштуватися у такому ж новому для нього кабінеті на другому поверсі адміністрації, як вже довелося давати перше інтерв’ю в новій іпостасі. Тому розмова вийшла не надто обширною та інформативною, але предметною.
— Сергію Миколайовичу, стрибок із крісла керівника філії «Приватбанку» у крісло голови РДА був для Вас неочікуваним?
Сергій Шовкопляс. — Я не буду кривити душею — іще до офіційного розпорядження знав, що є така думка про призначення мене на цю посаду. Як ви знаєте, я давно вже влився до команди Олександра Удовіченка. І якщо вибір зупинили все-таки на мені, значить я весь цей час тримався того ж курсу, що і наша команда загалом.
— Сьогодні Олександр Удовіченко напівжартома сказав, що робити із грошима та людьми — це різні речі, а тому Вам доведеться ще багато чому вчитися. Як Ви самі оцінюєте свої сили?
— Якби це призначення сталося років десять тому, тоді все, можливо, було б інакше. Тоді був запал, бажання «порвати», але зробити! Сьогодні я ставлюся більш зважено до оцінки своїх сил. І думаю, що ноша керівника району важка, але посильна. Для мене це ще й дебют на державній службі, тому я справді буду багато чому вчитися.
— Якими будуть Ваші перші кроки на новій посаді?
— А для чого щось вигадувати? По-перше, є прийнятий план соціально-економічного розвитку району — його я і буду дотримуватися. Звичайно, додатково доведеться вникнути у деякі питання. По-друге, треба покласти руку на пульс життя району і відчути те, що є найбільш актуальним. Зараз — це підготовка до відзначення 65‑ї річниці великої Перемоги. Щоб наші ветерани відчули максимум уваги і свято зустріли біля охайних пам’ятників Слави.
— Відомо, що протягом останніх років стосунки між райдержадміністрацією та райрадою були досить напруженими. Головним чином через протистояння перших керівників району. Як Ви збираєтеся налагоджувати співпрацю із радою?
— Я і сам депутат районної ради. І стосунки із колегами у мене завжди були нормальними. Всім відомо, що мій кабінет у «Приватбанку» не був якимось політичним — до мене заходили і «регіонали», і «нашоукраїнці», і «бютівці». Так само буде і тут. Але ще я хочу зустрітися із кожним депутатом, вже як голова РДА. І запитати, чого кожен з них очікує від мене і на що я, в свою чергу, можу сподіватися від них.
— Якими будуть кадрові зміни в апараті РДА? І чи готові Ви назвати тих, кого вони торкнуться?
— Кадрові зміни будуть. Адже далеко не я вигадав фразу: «Свита грає короля». Але вже зараз назвати — хто піде і хто прийде — я не можу. Тому що до мого призначення я про все це не думав. Тепер же буду по-новому знайомитися із людьми і потім вже приймати якісь рішення. Але, як я вже говорив на сьогоднішньому представленні, революції не буде.
— Як будуть співпрацювати голова райради-«нашоукраїнець» та голова РДА-«регіонал»?
— А я «регіонал»?! (Пауза). Я буду працювати, не акцентуючи увагу на тому, до якої політичної сили належу. Перш за все, я — держслужбовець! Так само і Юрій Лебедин, здається, ніколи надто не підкреслював того, що він саме «нашоукраїнець». Тому я запевняю, що ніякої конфронтації не буде. Адже ми не політики, а, перш за все, керівники.

Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
7 травня 2010, 11:05 | Нові Cанжари | Політика
1. ясен / 28 серпня 2012, 23:20
ну що там говорили про адекват?
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації