Вхід | Реєстрація

Розпочався сезон осінньої їзди

Станом на 20.10.2009 року на території обслуговування Кобеляцької роти ДПС сталося 53 автопригоди, в яких 23 людини загинуло та 62 травмовано.
Нагадуємо! З настанням осінньо-зимового періоду найважливіше для водіїв — бути готовими до особливої пильності в керуванні транспортними засобами. Не варто забувати, що гальмівний шлях автомобіля за несприятливих погодних умов збільшується у декілька разів, найнебезпечнішими під час ожеледиці є — мости, шляхопроводи, схили, спуски та підйоми.
Коли випадає перший сніг, основною небезпекою для життя та здоров’я людей несуть не погодні умови, а саме непідготовленість машин до зими. «Неперевбуті» автівки створюють затори на дорогах та аварійні ситуації. Тому автолюбителям знову і знову хочеться нагадати, що потрібно буде поміняти літню гуму на зимову, а робити це варто, коли середньодобова температура повітря опускається до 8 градусів тепла.
Якщо вам вкрай необхідно встигнути до пункту призначення, а надворі ллє, як з відра, — краще виїхати заздалегідь. Переїжджати водні перепони треба на малій швидкості, з урахуванням особливостей автомобіля. У деяких вода досить легко може потрапити у двигун через систему фільтрації повітря. Тоді двигун отримає гідроудар
У тумані відстань до предметів здається у двічі більшою, ніж насправді. Тому під час руху варто знизити швидкість, ввімкнути ближнє світло фар та противотуманні вогні, намагатися не обганяти, а саме головне — збільшити інтервал дистанції.
Усім пішоходам, пасажирам та водіям хочемо побажати неухильного дотримання Правил дорожнього руху, поважливого ставлення одне до одного і пам’ятати: запорука й гарантія безаварійності — це взаєморозуміння та культура поведінки на дорогах.



Автор: Заступник командира Кобеляцької роти ДПС ст. лейтенант міліції Олег Титар


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
23 жовтня 2009, 15:46 | Полтавщина |
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації