Вхід | Реєстрація

Кубок «Будекспресу» прописку не змінює

Кожен із нас в період травневих свят задає собі одне питання: який відпочинок для себе вибрати? Одні їдуть на природу, інші «відпочивають» на своїх городах. Але є люди, які навіть у свята не забувають про спорт. Саме вони зібралися недільного ранку біля міського майданчика зі штучним покриттям, щоб позмагатися за міні-футбольний кубок «Будекспреса».
Хоча змагання і носили ім’я «будівельників», турнір мав на меті згадати воїнів та ветеранів, які 65 років тому принесли нам всім таку бажану перемогу у Великій Вітчизняній війні.
У змаганнях узяли участь 6 команд: «Спартак» (Рибалки, Козельщинський район), «Оріль» (Канави), с.Іванівка, «Будекспрес» (Кобеляки) та дві команди з обласного центру — команда Друзів сайту уболівальників ФК «Ворскла» та команда фан-угрупування «Wglife» (White-green life).
За регламентом турніру кожний матч складався з двох таймів по 15 хвилин. Ще до початку,  за жеребкуванням,  команди були розділені на дві групи. До групи «А» потрапили «Оріль» (Канави), «Спартак» (Рибалки) та команда Друзів сайту уболівальників ФК «Ворскла». Групу «Б» представляли «Будекспрес» (Кобеляки), Wglife та команда з Іванівки.
Перед першим матчем («Спартак» — «Оріль») гості з фан-угрупування «Wglife» повісили поряд з центром майданчика прапор своєї фан-групи, тим самим додавши турніру певного «зелено-фанатського» настрою.
Матчі на груповому етапі пройшли у жорсткій боротьбі. Кожна з команд прагнула довести, що вона краще за суперника та заслуговує на трофей. Слід відзначити, що ігри групового етапу виявилися досить результативними. У 6 матчах  було забито 57 (!) м’ячів.
Головні фаворити турніру («Будекспрес» та «Спартак») прогнозовано пройшли до півфіналу, здобувши в груповому етапі по дві перемоги.
«Спартак» у першій зустрічі переміг «Оріль» з Канав з рахунком 7:1. У другій — була «бита» команда Друзів сайту вболівальників ФК «Ворскла» — 10:3!
«Будекспрес», у свою чергу,  переміг спочатку Іванівку (6:2), а згодом і «Wglife» (9:1).
Слід відзначити полтавських гостей турніру. Команда Друзів сайту вболівальників  зайняла 6 місце, демонструючи доволі непогану гру (не дивлячись на результат зустрічей).  А «Wglife» прорвалися до півфіналу, де показали справжні бійцівські якості у матчі проти козельщан. Програючи по ходу зустрічі, «Спартак» лише наприкінці гри вирвав перемогу 2:1.
Футболісти «Будекспресу», граючи у півфіналі з «Орілю» (Канави),  перемогли лише у серії пенальті 6:5 (основний час — 4:4).
У матчі за 3 місце перемогу святкувала «Оріль», перегравши «Wglife» 6:3.
Перемогу в турнірі, а з нею і кубок отримали футболісти «Будекспресу», які у фіналі переграли «Спартак» (Рибалки) 5:2. Трофей із рук керуючого справами виконавчого апарату районної ради Олександра Міщенка отримав капітан «будівельників» Володимир Калюжний.
Ось так і завершився цей святковий міні-футбольний турнір. Фото та відео ви завжди можете переглянути на сайті — www.olegda.pp.net.ua
Ще треба згадати, що по закінченні нагородження була вручена грамота районної ради «за досягнення в дитячо-юнацькому футболі» тренеру місцевої футбольної  команди «Лідер» Віктору Білорибцю. Саме під його керівництвом наші дитячі команди були та і є (сподіваюсь,  і надалі будуть) призерами різноманітних обласних та всеукраїнських змагань.
Від себе хотілося б привітати наших любих ветеранів з наступаючим святом 65‑річчя Перемоги над німецькими загарбниками. Щастя, здоров’я та всього найкращого, дорогі наші ветерани! Низький вам уклін за ваш світлий та вічний подвиг!

Автор: Олег ДУБИНА для «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
7 травня 2010, 11:51 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації