Вхід | Реєстрація

Перший концерт в Іванівці, наступний — у Лучках

Перший концерт в Іванівці, наступний — у Лучках
Кобеляцький район, як і вся Україна, готується до відзначення 65‑ої річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні. Крім державних установ, до організації святкувань долучились і громадські організації.
У цьому році при підготовці до Дня Перемоги на місцевому рівні у більшості, а точніше — у всіх сільських голів, виникли неочікувані проблеми. Справа в тому, що в Україні лише наприкінці квітня прийняли державний бюджет. І у зв’язку з цим всі ради в державі й до сьогодні не мають власних кошторисів. А немає грошей, то й святкувати стає важкувато. Тому, коли до іванівського та лучківського сільських голів Миколи Гордійка та Олександра Вусатого звернулися громадські організації із пропозицією організувати для сільчан святкові концерти, то керівники лише зраділи.
Перший концерт відбувся в Іванівці. Коли організатори заходу та юні артисти із Будинку дитячої та юнацької творчості прибули в село, то побачили перед місцевим будинком культури аж… двох майбутніх глядачів. Сільські дівчата, які лузали соняшникове насіння перед клубом, пояснили: «Та ви не переживайте, у нас на концерт все одно ніхто не ходить». Але таке «заспокоєння» артистам ентузіазму не додало. На щастя, песимістичний прогноз не збувся. І величезний зал іванівського Будинку культури поступово почав заповнюватися глядачами. В основному, це були діти і люди похилого віку. В кінці-кінців вони не пожалкували про те, що прийшли на святкове дійство. Глядачі не шкодували долонь, аплодуючи виступам юних кобеляцьких артистів. А дехто від душі марширував разом із Андрієм Уткіним та Сергієм Шамановим, які наприкінці концерту виконали попурі із армійських пісень. Та все ж, найбільше оплесків пролунало на адресу місцевого ветерана війни Івана Слісенка. Зал вітав його, стоячи.
Доки йшов концерт, сільський голова разом із лідерами громадських організацій «Фронт змін» і «Сила громади» Тамілою Шевченко та Володимиром Ревою поїхали по домівках інших іванівських ветеранів війни. Чимало сивочолих дідусів до сліз розчулилися, слухаючи вітання кобеляцьких гостей. Крім поздоровлень зі святом, ветерани отримали подарунки.
Наступний концерт відбудеться у Лучках.

Автор: «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації