Вхід | Реєстрація

Кобеляцькі стрільці стали другими в Україні

Кобеляцькі стрільці стали другими в Україні
Жителі району вже звикли до повідомлень про успіхи місцевих армреслерів чи гирьовиків. Наші спортсмени кілька років поспіль перемагають на обласних та республіканських змаганнях. Як правило, спортивну славу району приносять юні хлопці та дівчата. Але є вид спорту, в якому честь Кобеляччини достойно захищають люди більш старшого віку.
Днями свій високий статус кращих стрільців та мисливців України підтвердили Василь Бєляєв та Анатолій Близнюк. Вони вже давно захоплюються стендовою стрільбою і досягають в цьому виді спорту неабияких успіхів. Відзначились кобелячани і на третьому за ліком чемпіонаті України із спортінгу, який проходив у селі Стара Збур’ївка Херсонської області.
Спортінг — це новий для України вид спорту. Фактично, це один із різновидів плашечної стендової стрільби, максимально наближений до умов реального полювання та дичину. В Україні загальнодержавні змагання по спортінгу проводяться лише втретє. Крім того, перші два чемпіонати ще не мали статусу офіційних.
Не дивлячись на спорідненість, спортінг суттєво відрізняється від траншейної стендової стрільби. На традиційному стенді стрілки знають, звідки вилетить тарілочка, з якою швидкістю вона рухатиметься і, навіть, по якій траєкторії. І треновані спортсмени діють фактично в автоматичному режимі. У спортінгу все побудовано на несподіванках. «Вичислити» мішень просто неможливо. Тарілочки то котяться по землі, імітуючи біг зайця, то раптово змінюють траєкторію польоту, як це робить вальдшнеп, то «викидають» інші несподівані фортелі. Одним словом, поводять себе, як дичина у природі.
Вже після перших серій стрільб стало зрозуміло, що майстри класичної стендової стрільби просто «губляться» у спортінгу. Так, чотири майстри спорту міжнародного класу відмовились від подальшої участі в чемпіонаті, почавши «мазати» мішень за мішенню. Натомість спортсмени, які звикли до реального полювання, почували себе більш комфортно.
Чемпіоном України по спортінгу в особистому заліку став лідер ялтинської команди Джиммі Вахрушев. Виграли ялтинці і командні змагання. Другими в Україні стали наші земляки із команди «Ворскла» Василь Бєляєв та Анатолій Близнюк, «підсилені» харків’янином Сергієм Огульчанським.
У особистому заліку Василь Бєляєв зайняв почесне шосте місце. Анатолій Близнюк трішки відстав від свого старшого товариша. Можливо, далася взнаки заміна рушниці. Буквально за кілька днів до змагань Близнюк придбав нову зброю і ще не звик до неї.
У планах спортсменів участь у ще кількох Всеукраїнських змаганнях. На Полтавщині їм вже давно рівних немає. Також Бєляєв і Близнюк захопились ідеєю залучення до занять спортінгом дітей і молоді. А займатись ним дозволено із 13–14 років.
Досвіду, кваліфікації і бажання у них вистачає. Потрібна лише невеличка підтримка з боку влади.

Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
7 травня 2010, 12:19 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації