Вхід | Реєстрація

Під Ліщинівкою з’явилося 5 гектарів лісу

Під Ліщинівкою з’явилося 5 гектарів лісу
Напередодні травневих свят відбулася акція по посадці дерев, проведена спільно працівниками Ліщинівського будинку-інтернату та Кобеляцького лісництва.
Мало хто знає, що на балансі Ліщинівського будинку-інтернату, крім будівель та інших споруд, знаходиться ще й 50 гектарів лісу. В основному, це дерева листяних порід, посаджені 30–40 років тому. У цьому році керівник закладу, депутат Полтавської обласної ради Анатолій Шкарбан вирішив ще збільшити площу під зеленими насадженнями. «Мені, як голові екологічної комісії, лише цим і потрібно займатися, — жартував з цього приводу Анатолій Миколайович. — У нас у закладі дерева не пиляють, а лише саджають». Допомогу у висадці кількох тисяч саджанців власною технікою та консультаціями надало Кобеляцьке лісництво (директор Йосип Хома). І буквально за день на території, що належить інтернату, було висаджено 5 гектарів майбутнього ялинового лісу. Посаджені ялинки та березові алеї і біля адміністративних та житлових будівель. «Тепер нам залишається лише доглядати за деревами та берегти їх від несвідомих громадян», — відзначив Анатолій Шкарбан. Хоча, на його думку, свідомість земляків поступово покращується. Свідченням цього є тюльпанові клумби, які вже кілька років ніхто не плюндрує. Раніше проблеми були навіть із цими звичайнісінькими квітами. Їх виривали із землі, затоптували ногами, нівечили іншим чином.
Із настанням весни, крім посадки дерев, в інтернаті почали впроваджувати й інші гуманітарні проекти. Так, днями будуть готові до здачі в експлуатацію футбольний і волейбольний майданчики для мешканців закладу.
Щодо озеленення територій, то Анатолій Шкарбан вважає, що вже в найближчому майбутньому цей процес повинен пожвавитися у всіх, без винятку, населених пунктах району. Адже у Кобеляцького лісництва виникла і буде загострюватися проблема із пошуком площ для посадки дерев. Сільські ради неохоче виділяють під це землю поза межами населених пунктів. Ось тут і відкривається прекрасна перспектива для закладки в місті та селах району нових парків, скверів та алей.

Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
7 травня 2010, 12:22 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації