Вхід | Реєстрація

Семеро сміливих

Семеро сміливих

1 травня в Кобеляках відбувся черговий, двадцять перший за ліком, районний конкурс краси «Надворсклянська красуня». У 2010 році почесне звання отримала учениця кобеляцької школи №2 Юлія Яценко.

Взагалі, якщо рахувати дуже скрупульозно і прискіпливо, то цьогорічний конкурс мав претендувати на звання ювілейного, двадцятого. Точніше, двадцяті змагання красунь повинні були відбутися у минулому році. Але через фінансову кризу та з інших причин не відбулися. Та організатори чомусь порахували і їх і оголосили цьогорічне свято краси та юності двадцять першим. Зрештою, ця арифметика не має надто принципового значення. Адже конкурс цей не математичний, а більше пов’язаний з естетикою.
Уже після закінчення шоу завідуючий відділом культури Григорій Журавель зізнався, що й у 2010 році побоювався, що воно не відбудеться. До проблем фінансових досить несподівано додалися ще й кадрові. Дуже складно було знайти бажаючих взяти участь у конкурсі. І не тому, що в Кобеляцькому районі мало по-справжньому красивих дівчат. Їх більше,  аніж достатньо. Але вони з різних причин відмовляються брати участь у подібних шоу. Одна із них — природна сором’язливість. Саме тому тих дівчат, котрі таки зважилися вийти на сцену перед журі та глядачами, по праву можна назвати не лише гарними, а й сміливими. Вирішили організатори й фінансові проблеми. Спонсорами проекту стали приватні підприємці Юлія та Сергій Ананки, компанія «Оріфлейм», відділення банків «УкрСибБанк» (начальник Геннадій Шевченко) та «Фінанси і Кредит» (Віталій Потапенко), бізнесмени Наталія Євсютіна, Сергій Монастиренко, Ольга Дендеберя і Тетяна Бебко. До речі, Тетяна, у свій час, завоювала корону «Надворсклянської красуні — 2006».

Досить оригінально була вирішена і проблема підбору членів журі. Лише Сергій Галушко, секретар міської ради, заздалегідь знав, що буде «журити». Всіх інших Григорій Журавель, який взяв на себе важку і невдячну місію голови журі, запросив на суддівство за день до шоу. І кожному говорив, що без нього конкурс ледве не зірветься. Саме таким чином до складу журі потрапили: уповноважений Служби безпеки України Сергій Сінельнік, депутат райради Вікторія Шкарбан, головний спеціаліст відділу культури Сергій Дендеберя, редактор газети «Колос» Наталія Пузина та автор цих рядків. Зрозуміло, що й з учасницями конкурсу члени журі познайомилися у той самий день. Таким способом Григорій Журавель спробував унеможливити будь-які спроби домовленостей, підкупу, необ’єктивного суддівства. Хоча розмови про необ’єктивність членів журі, про їх заангажованість,  мали місце і під час цього конкурсу. А інакше й бути не могло. Надто ж суб’єктивним поняттям є жіноча врода.

Режисером цьогорічного шоу була Наталія Скакун. Вона ж, разом з Олегом Шабалтієм, стали ведучими дійства. А допомагав їм Ярослав Гузченко в образі легендарного «кіношного» пірата Джека Горобця. До речі, Ярослав досить вдало копіював Джонні Деппа. Можливо, якби хлопець вживав наркотики, в нього б вийшло ще натуральніше (жарт).

Вцілому, конкурс вдався. Не розчарованими були ні глядачі, ні самі учасниці. Звичайно, кожна із них подумки приміряла на себе корону «Надворсклянської красуні-2010». Але перемогти мала лише одна дівчина. І на думку журі, найбільш вдало виступила учениця 10‑го класу міської школи № 2 Юлія Яценко. Крім головного призу — корони, ексклюзивної парасольки (таких в Україні лише 5) та грошової премії, Юля ще й стала володаркою титулу «Міс Фотогенічність». Він дає їй можливість безкоштовної фотосесії від редакції «ЕХО». Також її фото буде розміщене на обкладинці газети. Звичайно, якщо згоду на це дасть сама дівчина та її батьки. Найбільше нагородних стрічок отримала Аня Видебура із Біликів. Вона отримала звання «Міс глядацьких симпатій», «Міс-Дружба» та друга віце-міс конкурсу. Першою віце-міс стала Катя Кушніренко, учениця 10‑го класу кобеляцької школи № 2. Звання «Міс Грація» отримала Галя Кирейто із села Красне. Вікторія Штереверя стала «Міс Оригінальність», Ілона Данілова — «Міс Артистичність». Неофіційний і неозвучений приз від журі, за самовідданість і силу волі, був присвоєний десятикласниці НВК №1 Ілоні Даніловій. Напередодні конкурсу дівчина застудилась. Але не відмовилася від змагань і виступила цілком вдало.

Крім почесних титулів, цінних призів та розкішних букетів, всі учасниці конкурсу як винагороду отримають передплату на газету «ЕХО» у другому півріччі 2010 року.

 

Фото з цього дійства ви можете подивитися в нашій галереї - тут

Відео розміщене тут


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1. Водій / 11 жовтня 2010, 01:40
А я не одобряю такі заходи. Можете назвати мене ненормальним. Не до душі мені коли розділяють на "цяцю" і "каку", а особливо людей.

Ті хто перемагають мають великий шанс зіпсуватися як людина. Звісно що не факт, але повторюсь - шанс дуже великий. 99.9% Явище неймовірно лукаве !!! Не підконтрольно і не помітно для них самих, у самій їх глибинці починає проростати зернинка високомірності, яка пізніше їм самим непоправно скривить долю. У саму першу чергу вони перестають бути простими людьми до яких ЩИРО тягнуться інші люди. І ось, навколо безліч визнанців, шанувалників, а на справді.... з ними завжди поруч самотність. Вірніше вони можливо і залишаються простими (якщо були такими до визнання), але тепер забороняють собі видавати свою простоту, забороняють собі бути самими собою, що їх же самих обтяжує. Тепер просте обличчя для них що ТАБУ - адже тепер вони із розряду "йО ПеРеСеТе". Ви гадаєте ця модель психології на них не діє ?! хи хи .... в такому разі ви наївні як мінімум - хай це залишиться сказаним по м"якому.

Ті хто не отримує очікуваного визнання, такої жаданої перемоги, можуть надовго і серйозно закомплексуватись. Люди є різні ! І ніхто, повторююсь НІХТО не побачить скільки сліз вони проллють. А скорше за все і їхні матері разом з ними. Не просто так є заяви від багатьох матерів, що вони не пустять свою дитину на ту "зацінювалку". Вони мають рацію ! Мотив заборони до речі не тільки чуйка що дитина образиться, а іноді і навпаки - нанесе образу іншим - МУДРІ жінки матері це також розуміють.

А чи задумувалось над усим цим хоч одне дурбецало якому прийшла ідея таких "людо вистав" ?! Чи аби порозважатись та влаштувати шоу ?

P.S. "так вони ж самі погодилися та відібралися, за вуха ми ж їх не тягли, ну і причОм тут ми... Он глянь скільки таких шоУУУ, так і шо ... "

тьфу на вас "..."
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації