Вхід | Реєстрація

Кримінальна хроніка Новосанжарщини

17‑річна Маша (ім’я змінено) мешкає у Шишацькому районі. Батьки дівчини померли, лишивши сиротами чотирьох дітей. Дівчина — друга дитина у сім’ї. Її старший брат вже мав суперечки із Законом і лише два місяці тому звільнився із місць позбавлення волі. Та й сама Маша зразковою поведінкою не відрізняється — не дивлячись на юний вік, дівчина давно вже мала серйозні відносини із представниками протилежної статі і змінила вже не одного хлопця. До того ж, водилися за дівчиною ще й інші грішки — то гроші у нового знайомого «прибере», то «мобілку» назовсім візьме. Але до пори до часу «на олівець» до працівників міліції Маша не потрапляла.
Аж якось зібралась дівчина в гості до бабусі. Ну просто, як казкова Червона Шапочка. Тільки бабуся мешкала не за лісом, а у селі Суха Маячка на Новосанжарщині. Слід зазначити, що рідної внучки старенька ні разу за 17 років не бачила, але, тим не менше, гостю прийняла. Дівчина переночувала у родичів. А зранку прокинулась і захотіла подивитись телевізор. Господарі порались десь у дворі, а Маша шукала у хаті газету з телепрограмою. Нарешті, знайшла. І не лише її, а й заощадження бабусі. Дівчина вирішила вчинити «по-чесному»: частину грошей — близько 3 тисяч гривень — взяла собі, іншу частину щедро лишила. І, звичайно, одразу ж зникла з новосанжарського села. Подалася додому у Шишацький район.
Новосанжарські правоохоронці шукали спритну внучку довго. Виявилося, що села, у якому вона прописана, в реальності вже не існує. Не знайшли дівчину і по другій адресі, і по третій. Справа у тому, що знайомих у юної шукачки пригод було багато, тому відшукати її виявилося справою непростою. І лише у четвертому селі Машу знайшли у її чергового бой-френда, з яким дівчина, за її словами, невдовзі збирається взяти шлюб. Як пояснила Марія правоохоронцям, викрадені гроші вона витратила на операцію «по-жіночому». З дівчини взяли підписку про невиїзд і порушили проти неї кримінальну справу за частиною 1 статті 185 Кримінального кодексу України. Опинитися за ґратами дівчині навряд чи загрожує — тут зіграє свою роль і юний вік дівчини, і те, що скоєний злочин є першим. Хочеться вірити, що він буде і останнім. Але, чомусь, не віриться… І тоді не оминути Маші казенного будинку із заґратованими вікнами.

***

17‑го жовтня до Новосанжарського райвідділу міліції надійшла заява про крадіжку у селі Галущина Гребля. Невідомий викрав сімох курей, які спокійно собі паслися на вулиці. Як з’ясували правоохоронці, злочин скоїв громадянин Г., 1958 р. н. Він побачив сусідських курей і загнав їх до себе у двір. П’ятьох вкрадених птахів міліціонери вилучили, а двох, напевне, чоловік вже встиг засмажити. Проти нього порушено кримінальну справу за частиною 1 статті 185 ККУ. У в’язницю чоловіка, скоріш за все, не посадять, але штрафом, напевно, покарають.

***

18‑го жовтня невідомі скоїли крадіжку металевих виробів з подвір’я жителя Зачепилівки. Як з’ясували у ході слідства правоохоронці, «попрацювали» у чоловіка двоє молодиків — К., 1984 р. н., та Г., 1992 р. н. Викрадені вироби у юнаків вилучені. Проти них порушено кримінальну справу за частиною 2 статті 185 Кримінального кодексу України.

Автор: Володимир Паршевлюк, ЕХО з регіону


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
23 жовтня 2009, 15:55 | Нові Cанжари | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації