Вхід | Реєстрація

Центр військ зв’язку відкрив двері

Доторкнутись до живої історії та традицій — саме на це був спрямований день «відкритих дверей» з нагоди Дня радіо, що відбувся у 179-му Об’єднаному навчально-тренувальному центрі військ зв’язку Збройних Сил України, яким командує полковник Ігор Міцюк.
Близько чотирьохсот полтавських школярів та студентів стали у цей день гостями військового навчального закладу, який готує висококваліфікованих фахіців-зв’язківців більш як за 20-ма спеціальностями. За свою головну мету захід мав ознайомлення з історією та традиціями Центру, його сьогоденням, дати уявлення про систему підготовки військовослужбовців служби за контрактом. Важливою складовою дня «відкритих дверей» став і такий аспект, як військово-патріотичне виховання підростаючого покоління, підтримання позитивного іміджу військової служби.
Знайомство гостей свята з закладом розпочалось з відвідування Музею військ зв’язку Збройних Сил України, який був створений рік тому власними силами особового складу ОНТЦ. Цікаву та змістовну екскурсію провів його директор — полковник запасу В’ячеслав Єрмачков. Зокрема, він відзначив, що експозиція музею — це не статистичний набір спеціального обладнання, документів та експонатів. Це — закарбований навіки шлях мужності, витривалості та героїзму багатьох поколінь воїнів-зв’язківців. Це — та незрима нить, яка єднає і сивочолих ветеранів, і тих, хто лише стоїть перед вибором свого життєвого шляху. А про те, що музей є дійсно народним, говорить той факт, що лише за останні місяці його фонди поповнились майже на 30 відсотків завдяки допомозі командування, військовослужбовців, ветеранських осередків, усіх небайдужих до історії громадян.
Відвідувачі також ознайомились з навчальними аудиторіями закладу, соціально-побутовими умовами життя військовослужбовців, стали свідками стройових вправ воїнів-зв’язківців. Певним відкриттям для молоді було те, що більшість кандидатів на посади контрактників у Центрі складають дівчата. Тому не дивно, що переважна більшість запитань до організаторів екскурсії стосувалась саме умов проходження військової служби за контрактом.

Автор: Володимир ЛАЗАРЄВ, www.poltava.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 травня 2010, 09:32 | Полтава | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації