Вхід | Реєстрація

Ближче до життя

28 квітня відбулося засідання виконавчого комітету міської ради.
Про дотримання власниками підприємств торгівлі та ресторанного господарства вимог Закону України «Про безпечність та якість харчових продуктів» у частині створення належних умов обігу харчових продуктів доповідав головний державний санітарний лікар Миргородського району М.В.Олефір.
Зокрема, він дав аналіз захворюваності на гострі кишкові інфекції та харчові отруєння протягом останніх 5 років. Микола Васильович показав динаміку захворювань харчовими отруєннями за 1997-2009р.р. по Миргородському району та по Полтавській області. До сказаного додав: «Аналіз динаміки показника забрудненості харчових продуктів (відсоток нестандартних проб на бакпоказниках від дослідження в лабораторії райСЕС), відібраних на потужностях по виготовленню харчових продуктів та в обізі, свідчить про стабілізацію ситуації.
Рівень цього показника значно нижчий від середньообласного».
Головний державний санітарний лікар також проаналізував динаміку показників проб харчових продуктів на підприємствах-виробниках харчових продуктів та в торговельній мережі Миргородського району; динаміку показників проб молочних продуктів у Миргородському районі за цей же період; динаміку показників кулінарних і ковбасних виробів та ін.
«Питання якості та безпечності харчових продуктів, які реалізуються в торговельній мережі міста, завжди турбувало як держсанепідслужбу, так і владу міста, про що свідчить розгляд його на засіданнях міськвиконкому протягом останніх 5 років», - зауважив М.В.Олефір.
Про роботу банківських установ у м.Миргороді доповідала заступник міського голови С.В.Ширшова. Зокрема, вона сказала, що банківську діяльність у місті здійснюють 13 відділень банків. Усі відділення діють згідно Закону України «Про банки і банківську діяльність».
Світлана Василівна детально розповіла про основні напрямки діяльності цих банків, а також про те, що відносини органів місцевого самоврядування і банківських установ будуються на договірній та податковій основі.
Відділення банків міста в 2009 році до міського бюджету сплатили податків у сумі 759,6 тис.грн., із них:
- по податку з доходів найманих працівників - 637,0 тис. грн.;
- по податку з реклами - 0,05 тис. грн.;
- по орендній платі за землю з юридичних осіб - 117,8 тис. грн.;
- по комунальному податку - 3,6 тис. грн.;
- по збору за забруднення навколишнього природного середовища - 0,4 тис. грн.;
- по земельному податку з юридичних осіб - 0,8 тис. грн.
Найбільше коштів надійшло від Миргородського відділення Полтавського головного регіонального управління публічного акціонерного товариства комерційного банку «Приватбанк», Миргородського відділення ВАТ Полтавської обласної дирекції «Райффайзен банк «Аваль» та Філії Миргородського відділення №3088 ВАТ «Державний Ощадний банк України».
Потім із обох питань, що розглядалися, були прийняті відповідні рішення.

Автор: Валентина Денисенко, www.mirgorod.osp-ua.info


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 травня 2010, 13:03 | Миргород | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації