Вхід | Реєстрація

«Ворскла» фінішує десятою

«Оболонь» — «Ворскла» — 1:1
Голи: Конюшенко, 86 (пен.) — Кулаков, 60.
«Оболонь»: Рибка, Конюшенко, Яворський, Лозинський, Олефір, Рожок, Валєєв, Сибіряков, Зарічнюк (Путраш, 66), Мазуренко (Куценко, 69), Онисько (Мірошниченко, 15).
«Ворскла»: Долганський, Ярмаш (Янузі, 46), Матвєєв, Медведєв, Цуррі, Кулаков, Чеснаков, Краснопьоров, Маркоскі (Громов, 89), Єсін, Сачко (Чичиков, 87).
Попередження: Мазуренко, 38, Мірошниченко, 71, Рожок, 79 — Матвєєв, 68.
На 93-й хвилині Кулаков не реалізував пенальті (воратар).
Ось і завершився такий неодно-значний для «Ворскли» черговий футбольний сезон. Після розгрому від «Арсеналу» полтавцям потрібно було набирати очки в останніх двох матчах, щоб відновити своє реноме. Перемогти у цих іграх не вдалося, але і поразок «Ворскла» не зазнала. Хоча в обох зустрічах «біло-зелені» вели в рахунку і були до перемоги ближче, ніж суперники.
Перший тайм проти «Оболоні» — подивитися і забути. У другій половині ворскляни діяли активніше, а господарі вичікували, коли полтавці заграються, щоб спіймати їх на контратаці. Проте «Ворскла» зуміла забити. Кулаков не став зближатися з воротарем, а м’яко закинув йому м’яч під поперечину, як кажуть, «за комірець». Черговий курйозний м’яч, який пропускає Рибка.
Незабаром міг відзначитися і Маркоскі, але не влучив у ворота. Також не вистачило точності Янузі після пасу все того ж Кулакова. А за 5 хвилин до кінця зустрічі вже після прострілу «пивоварів» м’яч потрапляє в руку Матвєєву. З пенальті Конюшенко зрівнює рахунок. Павлов відразу ж випускає на поле Громова й Чичикова, і останній у компенсований час заробляє пенальті. Маркоскі на полі вже немає. До м’яча підходить Кулаков і… Рибка реабілітується, відбиваючи пенальті.

«Ворскла» — «Дніпро» — 1:1
Голи: Матвєєв, 45 — Назаренко, 87.
«Ворскла»: Долганський, Даллку, Матвєєв, Медведєв, Краснопьоров, Кулаков, Чеснаков, Маркоскі, Єсін (Громов, 90+1), Сачко (Чичиков, 74), Янузі (Безус, 84).
«Дніпро»: Лаштувка, Лобжанідзе, Кравченко, Мандзюк, Гоменюк (Назаренко, 66), Чеберячко, Каверін, Феррейра, Пашаєв (Холек, 46), Ротань (Селезньов, 46), Коноплянка.
Попередження: Маркоскі, 45 — Ротань, 19, Гоменюк, 58, Чеберячко, 90.
Вели в рахунку полтавці і в грі проти «Дніпра». Перший тайм також пройшов у цілому спокійно. «Біло-зелені» володіли територіальною перевагою, але до загроз воротам Лаштувки доходило рідко. Янузі, виконуючи своє завдання форварда, чіплявся за м’яч, заробляючи штрафні. Маркоскі пробивав здалеку, але воротар впорався. «Дніпро» відповів ударом Гоменюка, але виручив Долганський. Коли ж час першого тайму майже минув, полтавці відкрили рахунок. Кулаков навісив з кутового, а Матвєєв, який підключився до стандарту, головою відправив м’яч у сітку.
Після перерви команда Павлова постаралася збільшити перевагу. Хороші моменти для взяття воріт втратили Янузі й Даллку. Не влучив по м’ячу Сачко, який опинився перед порожніми воротами. За рахунок чого міг би відігратися «Дніпро», було незрозуміло. Але футбол — така гра, де важливу роль відіграє везіння і збіг обставин. За кілька хвилин до кінця матчу Назаренко накинув м’яч у воротарський майданчик, і він повинен був стати легкою здобиччю для Долганського, але незбагненним чином вислизнув з його рук і знущально повільно вкотився у сітку.
На післяматчевій прес-конференції журналісти в першу чергу розпитували Павлова, наскільки зміниться склад команди в коротке міжсезоння.
Головний тренер «Ворскли» Микола Павлов:
— Оніка продовжить виступати, він належить нам. Ми зробимо все, щоб Тимченко зміг проявити себе в наступному колі. Я думаю, що у нас є та молодь, якій потрібно дати час, почекати, і вони покажуть результат. Наш дубль посів дев’яте місце, кращим бомбардиром став Артем Громов —  гравець нашої команди. Це великий успіх. Вважаю, що в найближчому майбутньому Артем та інші хлопці зможуть замінити тих футболістів, що у нас зараз є.
— Прокоментуйте чутки з приводу Деспотовскі.
— У нього дружина має дві вищі освіти. У Македонії платять дуже багато грошей, щоб вивчитися. У Філіпа був конфлікт у родині. Дружина йому говорила: «Ти себе реалізовуєш, а я — ні». За півроку до закінчення контракту він прийшов до мене і сказав: «Мені не треба поліпшення контракту, я готовий не претендувати на ті гроші, які залишилися. Але допоможіть мені, я хочу, щоб у мене в сім’ї була злагода». Він говорив це щиро, і я вдячний керівництву клубу, що йому дали статус вільного агента. Він зараз у пошуках нової команди. Хочу додати, що Женю Пєскова запросив ПФК «Севастополь», і ми його відпустили. Главіни, Деспотовскі й Пєскова у нас не буде вже точно.
— А інши футболісти?
— Через півроку закінчується контракт Цуррі і Даллку. Арменд дав згоду на продовження угоди з «Ворсклою». У Цуррі є пропозиція, але клуб, який хоче його купити, пропонує мало грошей. Дебатік буде у нас грати півроку. Я йому сказав, доки не підпишеш контракт, не буду на тебе розраховувати. Я йому дав можливість визначитися.
— А Краснопьоров, Єсін і Кулаков?
— Краснопьоров та Єсін продовжили контракти на два роки. У Кулакова чинна угода. Була у Дениса одна пропозиція (це був не «Дніпро»). Умови того клубу нас не влаштували, і він залишився працювати у нас.

Автор: Денис КОБУШКО, www.vechirka.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 травня 2010, 14:42 | Полтава | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації