Вхід | Реєстрація

Кубок міського голови Полтави на змаганнях з кінного спорту виборов дніпропетровець

Четвертий рік поспіль у Полтаві влаштовують змагання з кінного спорту. Цьогоріч у чемпіонаті області та змаганнях за Кубок міста з кінного спорту, присвячених 65-річчю Перемоги, взяли участь тридцять учасників із найсильніших кінно-спортивних шкіл України. Це спортсмени Петриківського кінного заводу Дніпропетровської області, кінно-спортивного клубу «Патріот» міста Рівне, Сумського національного аграрного університету, дитячо-юнацької кінно-спортивної школи «Фаворит» міста Кременчук, Миргородського лісгоспу, представники міст Кривий Ріг та Лубни. Серед них — майстер спорту міжнародного класу, одинадцять майстрів спорту України, дев’ять кандидатів у майстри спорту України та спортсмени-розрядники. Загальний призовий фонд змагань становить 15 тисяч гривень. Спортсмени  з кінного спорту  традиційно змагалися  на конкурному полі, облаштованому поблизу готелю «Турист». До речі, якість поля цього року була значно ліпша, ніж минулого.
Змагання відбувалися на семи маршрутах, що відрізнялися насамперед висотою перешкод. Їх максимальна висота становила 130 сантиметрів. Три маршрути з семи відповідали вимогам євростандартів. Фаворитами змагань стали полтавці Вадим Луцкевич та його батько Ігор, а також спортсмени Петриківського кінного заводу. Усі учасники  подарували гостям кінно-спортивного свята незабутні враження.
Головна боротьба між спортсменами розгорілася за Кубок мера Полтави. Останні хвилини змагань виявилися найнапруженішими. Перемога в нелегкій боротьбі дісталася дніпропетровцеві Юрію Маркелову, який представляв Петриківський кінний завод. Спортсмен продемонстрував на полі вражаючу вправність.
Міський голова Андрій Матковський особисто вручив нагороду  переможцю, привітав його  й наголосив:
— Кінь — це краса. Кінь — це грація. А в роки війни він був справжнім помічником військових.
Друге місце посів Ярослав Рибка, третє — Юрій Красун.
— Змагання на Полтавщині викликають неабиякий інтерес у спортсменів з інших регіонів, — говорить президент Федерації кінного спорту в Полтавській області Олександр Яресько. — Окрім того, полтавський турнір є одним з відбірних етапів чемпіонату України, переможці якого зможуть незабаром перевірити свої сили й на всеукраїнському рівні. Я був на подібних змаганнях у Німеччині. Там виступало 530 коней. У нас лише 30. А хочеться, щоб у Полтаві змагалися хоча б 200. У Німеччині люди середнього класу можуть собі дозволити купити й утримувати коня. В Україні останнім часом серед заможних людей стало модно та престижно дарувати породистих коней. Однак не в кожного є умови для догляду за ними. Тож наразі це поле діяльності для інвесторів.
Приємно, що кінний спорт розвивається на Полтавщині. Це заняття — задоволення не з дешевих. Одне лише сідло коштує близько п’яти тисяч євро. Якщо ж говорити про вартість тварин, то деякі з них коштують, як  престижна іномарка. Наприклад, нещодавно для Миргородського лісгоспу інвестор придбав молодого жеребця вартістю 30 тисяч євро. Також, як розповів Олександр Яресько, в Миргородскому лісгоспі утримуються нащадки найдорожчого в світі коня Клінтона. Його вартість — 11 мільйонів євро, а річний прибуток від нього — 9 мільйонів.
Глядачі кінно-спортивного свята в Полтаві могли помилуватися конями бельгійської, вестфальської, ірландської, голштинської, української верхової, тракенської та інших спортивних порід з кращих кінних
заводів України та закордону.
Грація тварин та майстерність їх господарів не залишили байдужими ні дорослих, ні дітей. Глядачів не злякали ні спека, ні дощ —  видовище було варте того! Високо оцінили свято і запрошені на захід ветерани, які отримали чимало позитивних емоцій, уболіваючи за вправних спортсменів. Святкового настрою публіці додали колективи художньої самодіяльності Полтави. А найменші полтавці мали можливість покататися на поні.

Автор: Тетяна ГАЛЯМ, Денис Кобушко, www.vechirka.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
13 травня 2010, 12:01 | Полтава | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації