Вхід | Реєстрація

Заряджайся!

Заряджайся!
Якщо раптом ви захочете робити ранкову зарядку – будьте готові включити до програми біг з перешкодами кременчуцькими тротуарами. Власне, оце й усе. Інших вправ на свіжому повітрі робити не доведеться… Спортивних майданчиків у місті катастрофічно бракує.
За нормами, на кожні 10 тис. міського населення має бути майданчик зі штучним покриттям та майданчик для занять загальною фізичною підготовкою. Тобто у Кременчуці має бути понад 20 майданчиків кожного виду. Натомість маємо 3 зі штучним покриттям, 4 – з тренажерами, і жодних перспектив, що ситуація найближчим часом зміниться на краще. До речі, нещодавно кременчужан позбавили вільного доступу до майданчика на території ДЮСШ, хоча споруджений він був за кошти держави та міського бюджету. Орендарі встановили плату за користування муніципальним майданчиком. Голова спорткомітету Кременчука Олександр Мазур зазначає, що виконком направив звернення в Автозаводську райраду, якій підпорядкована ділянка спортшколи. Як вирішиться конфлікт – дізнаємося пізніше.

Всі умови
Гарні умови для занять спортом є лише у тих кременчужан, які проживають неподалік спорт­майданчиків. У місті 4 тренажерні майданчики – на Першому Занасипу, у Парку Миру, на подвір’ях шкіл №№ 7 та 19. Поля зі штучним покриттям є у ДЮСШ № 1, у ЗНЗ №5 та 6.

Майданчик олімпійського резерву
Ентузіасти в одному з дворів Молодіжного почали вирішувати проб­лему самотужки. На подвір’ї виросла металева конструкція з саморобним спортивним знаряддям.
— Ми постійно сюди ходимо «потягати залізо». Іншого місця поблизу немає, – розповідають 17-річні юнаки і не приховують, що між ними та деякими мешканцями нерідко виникають конфлікти, коли молодь збирається у «тренажерці» ввечері. – Ми чули, що жителі будинку просять знести майданчик, мовляв, від молоді забагато шуму. А де нам збиратися? Завжди всі гуляють у своєму районі…
Звинувачення місцевих жителів зрозумілі і небезпідставні – в урні на тренажерному майданчику повно порожніх пляшок з-під пива. Як відомо, паління та розпиття алкоголю у громадських місцях віднедавна заборонено.

Автор: Лариса ГОРИСЛАВЕЦЬ, www.panorama.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
13 травня 2010, 13:08 | Кременчук | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації