Вхід | Реєстрація

Нові Санжари полюбили «Контингент»!

Нові Санжари полюбили «Контингент»!
Ввечері 9‑го Травня у центральному парку селища відбувся урочистий концерт до Дня Перемоги. А справжньою його родзинкою став виступ Народного творчого колективу Української Спілки ветеранів Афганістану «Контингент».
Спочатку глядачів вітали полтавські артисти, які виконали кілька вокальних та хореографічних номерів. І ось, нарешті, на сцену піднялися четверо мужніх чоловіків у камуфляжному одязі. «На сцені — гурт «Контингент!», — оголошує ведуча і одразу ж імпровізований зал під відкритим небом вибухає оплесками. Вони були своєрідним авансом, який, втім, артисти відразу ж взялися відпрацьовувати. Співали вони гарно і надзвичайно душевно. Так душевно, що мимоволі ні-ні та й напрошувалося порівняння із відомим гуртом «Любе». Але, якщо замислитись, то порівняння здається зовсім невдалим. Адже у команді Миколи Расторгуєва на сцену виходять прості музиканти, які співають про війну. А тут перед глядачами стояли чоловіки, які побували не в одній «гарячій» точці, бачили кров і смерть. А потім переклали все побачене і пережите на слова і музику. Можливо, саме тому кожен їх виступ здавався незвичайним і дуже щирим.
Учасники гурту найбільше співали, звичайно ж, про війну. Про Велику Вітчизняну, про афганську і про війну взагалі. Співали про загиблих товаришів і про сивих ветеранів, які дожили до наших днів. Співали душевно і щиро — а інакше вони, здається, і не вміють. І дуже дивно було спостерігати, як під час чергового виступу соліст намагався «завести» зал, прохав підтримати оплесками, а люди… продовжували незворушно сидіти. І лише деякі кидались аплодувати в такт музиці, але, не отримавши підтримки, затихали. Так, ні для кого не секрет, що наших людей дуже нелегко розворушити. Але якщо вже це комусь вдасться… «Контингенту» вдалося! Під кінець концерту вже ніхто не соромився підтримати артистів оплесками, а навколо сцени стояв чималий гурт людей, з якого час від часу долинали вигуки: «Давай ще!». І співаки «давали»! Переключившись із воєнної тематики, вони заспівали кілька патріотичних пісень про козацтво, героїчну минувшину та славу наших пращурів. І ці пісні у їх виконанні були теж напрочуд живими та патріотичними. Потім співали ще про армію — і про десант, і про прикордонників, і про звичайних солдат.
І коли новосанжарці нарешті по-справжньому запалились,.. концерт вже добігав кінця. Але артистів не хотіли відпускати зі сцени — глядачі прохали продовження. На сцену вийшли керівники району — голова РДА Сергій Шовкопляс, заступник голови райради Борис Федоренко та селищний голова Андрій Река — і від щирого серця подякували артистам за отримане від концерту задоволення. А Андрій Река, взявши у руки мікрофон, запально звернувся до публіки: «Давайте подякуємо цим чудовим артистам! І скажемо, що ми їх любимо!!!». Шалені овації, крики та свист були переконливим підтвердженням — за цей душевний концерт новосанжарці дійсно встигли полюбити учасників «Контингенту». Від імені артистів із словами вдячності виступив керівник гурту Костянтин Авсєєвич. Він подякував Новим Санжарам за теплий прийом і пообіцяв обов’язково приїхати до нашого містечка іще не один раз.
Насамкінець артисти таки заспівали ще одну пісню, чим неабияк потішили глядачів. А потім, для повного щастя небо над Новими Санжарами на кілька хвилин розфарбував у різні кольори святковий феєрверк. І після його закінчення можна було із чистою совістю подумати: «Свято вдалося!».

Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації