Вхід | Реєстрація

Полтавщина нарешті з бюджетом

Після прийняття Верховною Радою Державного бюджету, зрештою і у областей з’явилася можливість отримати власні головні фінансові документи. Сьогодні на засіданні двадцять шостої сесії обласної ради п’ятого скликання отримала бюджет і Полтавщина.
Вирішено установити загальний обсяг доходів бюджету Полтавської області на 2010 рік у сумі 1 925 451,3 тисячі гривень. Обсяг доходів загального фонду обласного бюджету визначений у сумі 1 673 625,0 тисяч гривень, спеціального фонду — 251 826,3 тисячі гривень. Загальний обсяг видатків обласного бюджету на 2010 рік затверджений у сумі 1 925 423,3 тисячі гривень, в тому числі обсяг видатків загального фонду бюджету у сумі 1 673 625,0 тисяч гривень та видатків спеціального фонду бюджету 251 798,3 тисячі гривень.
За словами начальника Головного фінансового управління Полтавської облдержадміністрації Володимира Шапошніченка, основною характеристикою головного фінансового документу Полтавщини є збереження його соціальної спрямованості. Враховане й поетапне підвищення мінімальних заробітних плат, прожиткового мінімуму.
З 73 депутатів облради, зареєстрованих у сесійній залі, «за» прийняття бюджету проголосували 68, не голосували — 5.
На брифінгу, що відбувся після сесії, прийняття бюджету прокоментували голова Полтавської обласної ради Володимир Марченко і голова Полтавської обласної державної адміністрації Олександр Удовіченко.
Володимир Марченко: 
— Вважаю, що це тільки початок нашої роботи. Тому що, по суті, сам бюджет — це формульні розрахунки, доведені цифри, які сьогодні дадуть можливість нормально працювати відповідним галузям, забезпечувати їх заробітною платою і виплатою всіх відповідних комунальних послуг. Певні кошти є на капітальні вкладення. Оскільки ми прийняли сьогодні бюджет, вже є перспектива розробляти програми і використовувати кошти на капітальні вкладення — це в першу чергу ремонти, реконструкції і т. ін. Але велика робота залишається попереду. Тому що сьогодні у нас є кошти, які не розділені — по спецфондах: на дороги, екологію і так далі. Тому тут буквально з завтрашнього дня ми почнемо працювати над конкретними об’єктами. Будемо працювати для того, щоб узгодити всі моменти і буквально через місяць знову зібрати пленарне засідання і розділити ці кошти.
Олександр Удовіченко:
— Проблем багато. Ми сьогодні, приймаючи рішення, намагалися закрити у першу чергу ті проблеми, кошти на які закладені, але не профінансовані по спецпрограмах. Якщо говорити про бюджет, є певне зростання. Це видно по всіх галузях. Тепер основне завдання наповнити бюджет за рахунок розвитку підприємств, за рахунок надходжень від галузей. У принципі зрозуміло, що тих коштів, які є, і в процентному відношенні, і в реальних обсягах, недостатньо для забезпечення повністю охорони здоров’я і інших наших соціальних напрямків. Але, з іншого боку, є певна стабілізація в економіці. І перший квартал показав, що, якщо так далі піде й будуть певні стабілізаційні процеси проходити в державі, ми будемо мати перевиконання нашого обласного бюджету. Ми розраховуємо, що за результатами першого півріччя і за результатами трьох кварталів, буде можливість додатково виділяти кошти на пріоритети, які задекларовані обласною радою.

Автор: Ганна КОЗЕЛЬСЬКА, www.poltava.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
17 травня 2010, 11:29 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації