Вхід | Реєстрація

Завершили 4 Всеукраїнський фестиваль науки

Урочистості з цього приводу зібрали в актовій залі вишу найкращих науковців вишу, а кульмінацією стало нагородження колективу навчального закладу почесною грамотою Кабінету Міністрів України.
На урочисте засідання вченої ради ПНТУ запросили керівників Полтавської обласної ради та облдержадміністрації. Підбиття підсумків 4 Всеукраїнського фестивалю науки у технічному університеті розпочали зі студентського гімну «Гаудеамус».
Потому до слова запросили ректора технічного університету. Володимир Онищенко відзначив: вищий навчальний заклад має у своєму активі чимало наукових розробок, 144 з яких було презентовано у новому університетському каталозі. Понад півтисячі молодих вчених вишу проводили минулого року наукові дослідження, їх діяльність об'єднана у 10 наукових шкіл. Відтак, в активі науковців техуніверу – чимало нагород, а студентку Яну Борисюк навіть відзначено дипломом 1 ступеню НАН України.
Є у виші і власна стратегія розвитку.
Володимир Онищенко, ректор ПНТУ ім. Ю. Кондратюка:
- Стратегія передбачає цілий комплекс напрямів розвитку і стратегічних завдань, основними з яких у науковій роботі є такі: розширити тематику наукових досліджень, збільшити обсяги НДР, проводити Міжнародні та Всеукраїнські наукові конференції та інші наукові заходи для висвітлення результатів роботи науковців університету.
Потому з рук заступника голови ОДА Олександра Коваля ректор вишу отримав нагороду від Кабінету Міністрів України. Відзнаки від міської та обласної влад отримали й інші науковці університету. Зокрема, проректор з наукової та інноваційної роботи ПНТУ Віктор Пашинський. Чоловік відзначає: без наукової роботи неможливо сформувати повноцінного фахівця.
Віктор Пашинський, проректор з наукової та інноваційної роботи ПНТУ:
- Без наукової роботи немає наукового мислення, наукового підходу до організації навчального процесу. Студенти повинні не лише навчатися, щось знати, а повинні бачити, як вирішуються складні наукові проблеми, вони повинні брати у цьому участь.

Автор: Олександр Крумін, www.misto-tv.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
17 травня 2010, 17:14 | Полтава | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації