Вхід | Реєстрація

«Гроші у місті слід спрямовувати на інтернет-ресурси, а не на зайву поліграфію»

«Нині необхідно знаодити сучасні форми спілкування з молоддю, а не писати один одному запрошення. Для того, аби отримати бажаний результат від впровадження тих чи інших комплексних молодіжних програм, необхідно ширшу роботу проводити у розрізі інтернет-ресурсів» – зазначає міський голова Андрій матковський. Про ці та інші нагальні питання йшлось на апаратній нараді у міськвиконкомі.
Апаратну нараду у міськвиконкомі розпочали з найголовнішого – питання прийняття головного фінансового документу на рівні міста. Остаточний проект бюджету розглядатимуть на спільних депутатських комісіях у понеділок, говорить міський голова Андрій Матковський. Головний фінансовий документ буде складним, впроваджуватимуть його в умовах жорсткої економії. Він передбачає як запровадження надбавок, так і поетапне збільшення мінімальної заробітньої плати. Відповідно, 85% його наповнення – це зарплата, 11% – сплата за енергоносії. На всі інші витрати, в тому числі – комунальні видатки – залишається лише 4%, а це – близько 16 мільйонів гривень. Нині, продовжує мер, постає питання: на 10% скорочувати або штат працівників (на прикладі міськвиконкому це – 33 особи), або фонд заробітної плати. Наразі схиляються до останнього варіанту. Частково вирішити фінпитання планують як і минулоріч: міський голова спільно із заступниками планують піти у неоплачувану відпустку, при цьому – продовжать працювати. Зекономлені кошти, відповідно, підуть на фінансування проблемних питань. Щодо позашкільної освіти, яка минулого тижня була у центрі міських подій, то в цьому питанні, зазначив мер, нині йдуть перемовини з обласною владою стосовного можливого цьогорічного співфінансування, аби зберегти мережу цих закладів. Тут, налолосив мер, слід приймати виважені компромісні рішення, не економлячи на дітях і їх дозвіллі.
Підготовка та прийняття бюджету, переконаний мер, – випробування і для деяких керівників.
Андрій Матковський, міський голова:
- Ми не повинні економити на людях, які працюють з дітьми, надають послуги. Ми повинні дивитися на керівників, їх заступників, помічників, коли і як горить світло, як опалюється приміщення. Там може бути економія.
Міський голова дав ряд доручень, зокрема, райрадам міста щодо належної підготовки до купального сезону і ремонту дитмайданчиків із залученням громадськості. Також міській СЕС, зазначив мер, слід приділити значну увагу перевірці ринків міста щодо дотримання продавцями необхідних умов зберігання продукції, «даішникам» – розібратися зі встановленням дорожних знаків.
На порядку денному – стан виконання заходів міської комплексної програми «Молодь Полтави» на 2007-2011 роки. Реалізація останньої, зазначалось на апаратній нараді, здійснюється профільними управліннями одночасно у кількох напрямках.
Ігор Кислов, начальник міського управління у справах сім'ї, молоді та спорту:
- На сьогоднішній день в місті діє 24 виша 1-4 рівнів акредитації, 10 ПТУ, в яких навчається близько 36 тисяч учнівської та студентської молоді. Коплексна програма діє по 8-им напрямкам, що забезпечують реалізацію молодіжної політики в місті.
Свій внесок у реалізацію даної програми здійснює і міський центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді.
Ольга Буднікова, директор міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді:
- З метою працевлаштування молоді тісно співпрацюємо з міським центром зайнятості. Але на облік може стати тільки та людина, яка раніше вже працювала. Що ж до тих, хто хоче поєднувати навчання і роботу, - влітку діяли оплачувані громадські роботи.
Міське управління освіти, зазначалось на апаратній нараді, зі свого боку проводило різноманітні акції серед учнівської молоді.
Світлана Горбаньова, начальник міського управління освіти:
- Проягом року тривала акція «Шляхами бойової слави», присвячена 65-й річниці Великої Перемоги. В рамках неї була створена електронна база даних ветеранів ВВВ, близько 1800 чоловік. За кожним ветераном був закріплений пошуковий загін, спілкувались учні з ветеранама, записували інтерв'ю. Як наслідок такої роботи була видана книга.
Міський голова наголосив: всі проекти, які реалізовуться у місті, повинні мати за основу розуміння підростаючим поколінням життя в умовах ринкових відносин.
Андрій Матковський, міський голова:
- Ми повинні виховувати, стимулювати дітей до того розуміння, що аби якісно жити, кататися на ковзанах, ходити у боулінг, треба працювати. Тут необхідне трудове виховання, праця повинна бути.
Окрім цього, продовжує мер, фахівці мають втілювати в життя сучасні форми спілкування з молоддю.
Андрій Матковський, міський голова:
- Коли я там читав ваші звіти - скільки ви видати листівок, агітаційних матеріалів, я з цим не згоден. Наша молодь не читає газет, журналів. Треба, звісно, розповсюджувати листівки, але вони повинні буи яскравими, там має бути 1-2 пункти, які мають зацікавити молодь, а потім там має бути вказана інтернет-адреса, де молодь матиме змогу отримати всю необхідну інформацію.
Буде дешевше і правильніше, продовжує очільник міста, вкладати кошти саме в сучасні ітернет-ресурси, які зацікавлять молодь, і відходити від застарілого стереотипу видання зайвої поліграфії.

Автор: Крістіна Криженко, www.misto-tv.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
17 травня 2010, 17:16 | Полтава | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації