Вхід | Реєстрація

Ринок «Придніпровський» ожив – у кременчужан з’явились гроші

Ситуація з покупцями на ринку «Придніпровський» почала стабілізуватись. Як говорять реалізатори, люди знову ідуть до них за покупками.
Пояснюються все просто – у кременчужан знову з’явились гроші. Тож «Придніпровський» зараз починає оживати від ажіотажу зі всесвітньою кризою.
- Минулого року було зовсім скрутно, – згадує продавець Оксана, – Я навіть задумувалась закривати власну торгову точку, адже навіть виходити на роботу не було сенсу – покупців було дуже мало. Зараз ситуація стабілізувалась.
Сьогодні продавцям на руку також зміна сезонів. Хоча на прилавках все ще можна побачити весінні плащі та куртки.
- Хто ж думав, що цього року весни не буде? – говорить Оксана, – Звичайно, що ми позавозили весінні речі – плащі, куртки, светри, теплі сукні, а попиту на них не було. Адже практично з зимових курток люди одягли футболки.
Такий товар продавці обіцяють залишити до осені, говорять, що й тоді він буде актуальний.
- Дехто зараз робить непогані знижки на верхній одяг, – говорить Оксана, – Адже продавці вже вклали гроші у цей товар і зараз намагаються відбити власні гроші будь-яким чином, бо потім у них не буде грошей закупити новий товар, не говорячи вже про зарплатню реалізаторам.

Робота на старій репутації
Незважаючи на більш менш стабільну ситуацію, Оксана говорить, що нових торгових точок відкривається мало.
- Старі точки здебільшого виживають за рахунок старих покупців, які звикли купувати речі в одному і тому ж місці. Такі продавці роками заробляли свою репутацію, зараз вона їм повертається. Роки, коли люди на ринку купували кота у мішку, пройшли. Кожен намагається привезти якісний товар, на який потім не буде нарікань.
Сусідка Оксани Олеся вважає, що зараз «Придніпровський» може скласти добру конкуренцію магазинам нашого міста.
- Зрозумійте, що товар ми веземо з одних і тих же оптових баз, – говорить жінка, – Справа лише в тому, що ми продаємо за однією ціною, а вони накручують ще більше. Була у мене клієнтка, яка ахнула, коли побачила, що у мене її нове пальто коштує 800 гривень, а вона його купила за півтори тисячі у магазині.
У розмові про ціни обидві жінки зазнаються, що накрутка на одній речі складає приблизно три її оптові ціни. Тобто коли товар приїздить до нашого міста, він відразу стає дорожчим майже у три рази.
- Є звичайні люди, які самі їздять до Харкова або Одеси собі за речами. Це їхній вибір. Але ми не можемо спокійно слухати, що ми безжалісно підіймаємо ціни на свій товар. Чомусь ніхто не думає, що нам також потрібно за щось поїхати та привезти товар, заплатити орендну плату за точку, видати заробітну платню реалі заторам. Ось і виходить, що ми вимушені піднімати товар у ціні приблизно у три рази, щоб хоч якось крутитись.

Автор: Марина Скальська, www.kremenchuk.in.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
18 травня 2010, 10:53 | Кременчук | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації