Вхід | Реєстрація

Акціонери ВАТ "КЗТВ" ініціювали "смішні" збори

Власник ЗАТ "Кременчуцький завод технічного вуглецю" й столичний мільйонер Мирослав Балдис та кременчуцький нардеп і менеджер групи "Фінанси і кредит" Олег Бабаєв у перемовинах один з одним нарешті з’ясували, за ким з них правда (тобто сила). Аргументи киянина виявилися кращими…

Хто програв?
Четверті збори акціонерів ВАТ "КЗТВ", які скликали на вимогу акціонерів, що володіють більше 10 відсотками акцій підприємства, не відбулися. На збори, які ініціювали підприємства групи "Фінанси і кредит": ХК "АвтоКрАЗ" та "Кременчуцький м’ясокомбінат", що володіють у сукупності 18 відсотками акцій заводу технічного вуглецю, – ніхто з акціонерів не зареєструвався. Тож вимоги, які висувалися ініціаторами проведення зборів, – термінова заміна керівника підприємства В’ячеслава Яворського та такі ж зміни у спостережній раді – в життя ніхто не втілюватиме. І навіть гірше – ніхто до слів представників "ФіК" не дослухатиметься…
З таким результатом минулого четверга представники двох бізнес-груп України з’ясовували свої стосунки, коли народному депутату Олегу Бабаєву, образно кажучи, показали, де дорога з підприємства. Ще йому запропонували спробувати вибити в уряду для заводу технічного вуглецю 17 мільйонів гривень неповернутого ПДВ. Тоді вважатиметься, що це справді гідна допомога.

Людям показали цирк
На збори акціонерів, які не відбулися, прибуло 40 міліціонерів з озброєною групою захвату. Однак цього разу міліціянти в заводоуправління ВАТ "КТЗВ" не вривалися. Навіть навпаки – правоохоронці охороняли громадський спокій по периметру підприємства, а короткоствольні міліцейські автомати в руках мали показати, що охоронці налаштовані рішуче і будь-якого рейдера розстріляють в одну мить.
Про те, що такий рейдерський напад міг статися, говорили днем раніше і на самому підприємстві, але… Цього разу, здається, ніяких рейдерів, окрім як у розмовах для ЗМІ, тут і не чекали. Бетонні блоки, якими раніше обклали заводоуправління, вже демонтовано, а колючий дріт, котрим було обплутано адміністративну будівлю, – вже знято. Тобто – ворогів уже не бояться.
"Не можу зрозуміти, для чого увесь цей цирк з озброєною міліцією", – це народний депутат Олег Бабаєв підходить до іншого власника акцій, столичного мільйонера Мирослава Балдиса і запитує: що сталося? Звідки озброєні люди, якщо і раніше народний депутат від блоку БЮТ Олег Бабаєв усіх запевняв, що будь-які рейдерські захоплення Кременчуцького заводу технічного вуглецю – виключаються. Потім два мільйонери провели переговори наодинці. Поряд з VIP-персонами – їхні особисті охоронці та юристи. Про що розмовляють сильні світу цього – здогадатися не так уже й важко.

Де втратив Олег Бабаєв?
Про те, що на ВАТ "Кременчуцький завод технічного вуглецю" покажуть великий спектакль, а представникам групи "Фінанси і кредит" запропонують завертати голоблі, можна було зрозуміти напередодні з повідомлень інформаційних агентств. Найбільше з них, яке знаходиться у зоні впливу бізнес-групи "Приват", розповсюдило інформацію про акцію протесту працівників Кременчуцького автомобільного заводу. Перед Верховною Радою близько ста працівників "КрАЗу" вимагали у засновника групи "ФіК"- українського мільярдера Костянтина Жеваго заборгованої зарплати. Акцію протесту також показали по телебаченню. Звісно, що в натовпі людей з плакатами, які вимагали сплатити автобудівникам борги, працівників Кременчуцького автомобільного заводу не було.
Як на журналіста – все дійство в наступному. Одні бізнесмени показували іншим, хто в домі, котрий називається Україна, є господарем. І справа тут зовсім не в заборгованій зарплаті, але в постійному нападі конкурентів. А саме: фінансову групу "Приват" дуже цікавлять промислові активи групи "ФіК". І останні, зважаючи на потужність нападників, уже мають дуже великі проблеми. Передусім у тому ж Комсомольську, де мільярдер К. Жеваго контролює Полтавський гірничо-збагачувальний комбінат…
"Я продав частину своїх акцій, однак у мене збереглося 50 відсотків", – пояснює журналістам міста хід справи власник КЗТВ Мирослав Балдис. Кому він продав акції, як наголошує: "для посилення стабільності заводу", аби озброєна міліція одразу почала патрулювання території, Балдис не пояснює. Однак в історії Кременчука таке дійство з цирковими виставами вже спостерігалося двічі. Першого разу – на ВАТ "Кременчуцький сталеливарний завод". Вдруге – на ЗАТ "Укртатнафта". В обох випадках там з’являлися нові акціонери і байдуже, скільки вони мали акцій. Для дніпропетровців із групи "Приват" достатньо і піввідсотка.

Коментарі
Мирослав Балдис, мільйонер, власник 50% акцій ВАТ "КЗТВ"
- У нас завжди одна позиція. Ми хочемо працювати чесно, як це і робимо. А щодо наріжного каменя, то я не можу сказати точно. Я запитую в іншої сторони: які є претензії до роботи підприємства під час кризи? ВАТ "КЗТВ" нарощує обсяги виробництва. Для чого в такому випадку порушувати питання про зміну дирекції, якщо завод працює добре? Запитую: ви хочете привезти директора такого ж заводу з міста Стаханов, де таке ж підприємство отримало мільйонні збитки? Відповідають – не хочемо. То в чому тоді питання? Підприємство слід розвивати та інвестувати. Нам натомість говорять про зміну директора та правління, але сьогодні результати які має підприємство не дають підстав для зміни керівних кадрів. Підсумок зборів нині – смішний. Акціонерів близько 500, але ніхто не реєструвався. Сенсу в таких зборах немає.

Директор ВАТ "КЗТВ" В’ячеслав Яворський:
- Мені важко коментувати дії акціонерів, але думаю, що підсумки реєстрації будуть підведені на засіданні дирекції, бо ці позачергові збори, які не відбулися, ініціювали акціонери, які володіють понад 10 відсотками акцій. Мені прикро – невизначеність для нас неприйнятна, тож будемо визначатися з датою, коли збори акціонерів відбудуться. Які їхні ініціативи (протилежної сторони), ви бачите. Жоден акціонер не прийшов на реєстрацію, жоден документ не надано. Загалом ця група пропонувала зміни, які стосувалися спостережної ради та статуту. Інша група акціонерів мала розповісти про те, що вже зроблено: яка допомога робітникам надана, що для підприємства вже зроблено. Якщо Мирослав Балдис допомагає нам у вирішенні всіх питань, то, на жаль, такої допомоги від інших акціонерів немає.

Автор: www.pp.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
27 жовтня 2009, 15:40 | Кременчук | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації