Вхід | Реєстрація

Храмове свято у Білоцерківцях

Храмове свято у Білоцерківцях
Про відкриття у Білоцерківцях Свято-Георгіївського жіночого монастиря вже повідомлялося на сторінках нашої газети. Після того Білоцерківці не раз зустрічали поважних гостей, які приїжджали не тільки подивитися на стіни величного храму, але й допомогти у питанні благоустрою території монастиря.
Шостого травня, у день Святого Георгія, на храмове свято у село з’їхалося багато людей. Були запрошені, а також ті, хто прибув сюди за велінням серця. У церкві без вікон і дверей, просто неба - сім священиків на чолі з владикою Полтавським і Кременчуцьким преосвященнійшим єпископом Федором правили архієрейську службу.
Як ми вже писали, відродження храму проводиться завдяки небайдужим до духовності нашого народу людям, меценатам Євгену Жеребецькому, Богдану Бенюку, Єгору Соболєву, Марічці Падалко та іншим. Цього разу безцінну реліквію – Євангеліє - повернула храму мати колишнього народного депутата Михайла Сироти. Як виявляється, Євангеліє було передано у дар Свято-Георгіївській церкві ще 1942 року Петром Євдокимовичем Самойликом. Після війни, коли храм почали ганьбити, родина Сироти, яка проживала на той час у Білоцерківцях, переховувала у своїй хаті заборонену церковну книгу. Святиня повернулася до храму після того, як почалося його відродження.
Настоятелька Свято-Горгіївського монастиря матушка Марія впевнена, що це - тільки початок відродження великого майбутнього храму і монастиря, початок відродження храмів наших душ.

Автор: Ганна СИНЯК, wwwpiryatin-visti.at.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
18 травня 2010, 17:07 | Пирятин | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації