Вхід | Реєстрація

Полтава відкрила для себе ім'я нового художника - В'ячеслава Коркішка

Виставку його робіт презентували у Художньому салоні. Із дебютом молодого митця прийшли вітати старші колеги - члени національної спілки художників України, його однокурсники та велика родина.
Творчої майстерності В'ячеслав Коркішко навчився в батька – члена національної спілки художників України. Та не лише в нього, – розповідає художник, – бо малюють в їхній родині майже всі.
В'ячеслав Коркішко, автор виставки:
- У нас творча родина, ще починаючи з мого діда, батька, 4 моїх дядьків і так далі.
Далекі від образотворчого мистецтва, – говорить В'ячеслав, – лише його мама та дружина. Ділиться, що закоханий у природу Полтавщини, звідси – і улюблена тематика його творів.
В'ячеслав Коркішко, автор виставки:
- Можна так по поличкам розкласти: найбільше люблю малювати пейзажі, потім - натюрморти, портрети. Надихає краса рідного краю, його чарівні куточки.
А малювати Славко почав рано, – розповідає його мама.
Ганна Коркішко, мама художника:
- Малював уже класу із 3-4, батько почав йому ставити перші постановки.
Перші картини намальовані олівцем, далі – аквареллю, і нарешті – олійними фарбами. Місця для картин двох художників вдома часом не вистачає, – ділиться Ганна Коркішко.
Ганна Коркішко, мама художника:
- У нас окремої майстерні немає, просто приватний будинок і велике приміщення - горище.
Чимало картин знайшли своє місце у приватних колекціях. Усі, хто знають молодого художника, відзначають його працелюбність і знають звичку братися до роботи уже з 5-ї - 6-ї ранку.
Наталка, одногрупниця художника:
- Завжди, мабуть, один із групи був найнаполегливішим, малював гарні пейзажі, так як і зараз, але з роками його творча манера стала більш вільною.
Із першою виставкою В'ячеслава Коркішка вітали також колеги – члени національної спілки художників України та творчий колектив Полтавської філармонії.

Автор: Олена Ляшенко, www.misto-tv.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 травня 2010, 15:54 | Полтава | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації