Вхід | Реєстрація

Теоретично проблема вирішується просто. А практично?..

У Полтаві ще в 2007-му встановили так звані євроконтейнери для сміття. Однак, у прагненні до чистоти застрягли на півдорозі - так і не запровадили системи роздільного його збирання з подальшою переробкою.
Тож побутові відходи  - і скло, і папір, і пластикова тара – разом потрапляють на звалище. І хоча все це вважається мало небезпечним непотребом, на звалищі воно гниє  просто неба,  забруднюючи  підземні води та ґрунти. А могло б бути використано повторно як вторинна сировина для виготовлення цілком корисних і потрібних речей, як це уже зробили у Миргороді. Там на міський полігон для твердих побутових відходів потрапляє  сміття на 20%  менше, а комунальні служби за перші 2 роки додатково заробили на вторсировині майже 180 тисяч гривень.
У Полтаві ж вирішити цю проблему теоретично досить легко, говорять екологи. Потрібно лише запровадити роздільне збирання  сміття, щоб одразу відправляти його на переробку, а не накопичувати на звалищах. От тільки на практиці все це наштовхується на безліч проблем. По-перше, обмежена кількість підприємств вторинних ресурсів у Полтаві. Вони не здатні  прийняти і половини того, що мешканці обласного центру викидають на смітник.
Ще один чинник – людський фактор. Із опитаних перехожих за потреби готові роздільно збирати сміття лише люди старшого віку.

Автор: www.ltava.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 травня 2010, 16:05 | Пирятин | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації