Вхід | Реєстрація

Люди чи свині?

Щойно пригріли перші сонячні промені, всі мерщій кинулися на природу. Однак, після так званих пікніків, прибирати за собою мало хто поспішає. Тому гори сміття в парках та на узбережжях річок уже мало кого дивують, хоча усіх обурюють.
Ще років 20 тому символом засміченості природи були консервні бляшанки та скляні пляшки, які залишали після себе горе-відпочивальники. Цьому захисники природи ще якось давали раду: бляшанки перегнивали, скляні ж пляшки визбирували та здавали. Все змінилося з приходом у наше життя пластику. Після пікніка компанія з п’яти осіб накопичує з мішок таких відходів. А ще пластик як вторсировина на відміну від скляного посуду мало кого цікавить. Тож  і лежить він роками просто неба.
Щоб пересвідчитися, яка ж насправді ситуація з природою нашого краю, далеко ходити не довелося. Добре відоме полтавцям село Нижні Млини завжди вабило відпочивальників. По-перше, це у зоні міста, по-друге, краєвиди справді  красиві. Головна місцева Мекка – дамба на Ворсклі. Однак, після таких відпочивальників працівникам цієї дамби доводиться не солодко.
Але й це ще не все. Люди, які відпочивають поблизу річок, часто-густо наражають себе на смертельну небезпеку. Лише за минулий рік на водоймах області загинуло 106 людей, і дев’ятеро з них діти.
Більшість нещасних випадків на водоймах трапляються через необережність самих відпочиваючих. Хильнувши зайвого, у людей з’являється надприродне бажання подолати водну стихію. Проте, до добра це не призводить.


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 травня 2010, 16:12 | Полтава | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації