Вхід | Реєстрація

З вікна другого поверху обласної лікарні випала дитина

Трагічний випадок стався минулої суботи в Полтавській обласній дитячій клінічній лікарні. З вікна палати, що на другому поверсі, випав чотирирічний хлопчик. В обласній лікарні прокоментувати ситуацію відмовилися, мотивуючи це тим, що зараз проводиться службове розслідування. Нам лише повідомили, що, на щастя, дитина залишилася жива. Зараз вона перебуває у реанімаційному відділенні дитячої міської клінічної лікарні міста Полтави.
За словами заступника головного лікаря з хірургічної роботи цієї лікарні Олександра Олійника, хлопчик був хворий на бронхіт з підозрою на можливий розвиток бронхіальної астми, тому разом з мамою, яка за ним доглядала, знаходився на лікуванні в обласній лікарні. Мама вирішила провітрити кімнату та дати дитині подихати свіжим повітрям, тому поставила малюка на підвіконня.
— Чому хлопчик упав, мені достеменно невідомо. Можливо, мама на хвилину відвернулася чи не встигла його підхопити, але дитина, обіпершись на протимоскітну сітку, не втрималася та впала. До нас малюк потрапив 15 травня о пів на одинадцяту ранку у вкрай тяжкому стані, — розповідає Олександр Олійник. — До госпіталізації у наш лікувальний заклад його обстежили в обласній лікарні. Там визначили діагноз пошкодження лобних кісток черепа з переходом на основу черепа з епідуральною гематомою лобної ділянки. Виявлено пошкодження на тім’яно-потиличній ділянці, переламано кістки носа, є садна на обличчі.
Після проведення лабораторного обстеження та передопераційної підготовки того ж дня лікарі прооперували хлопчика. Відтак усунено крововилив, видалено гематому та вільний кістковий фрагмент лобної кістки, усунено вдавлення кісток. Після операції хлопчик протягом доби перебував на штучній вентиляції легенів. У неділю дитину перевели на самостійне дихання.
— Стан хлопчика залишається стабільно тяжким, але з позитивною динамікою. Зараз малюк продовжує перебувати у стані медикаментозного сну, — коментує Олександр Григорович. — Через переломи та крововиливи в хлопчика — забій мозку тяжкого ступеня. Зазначу, що дитина знаходиться під постійним наглядом медичного персоналу. Зараз лікарі проводять відновлення діяльності мозкової тканини та борються з  протинабряковим синдромом. Поки що нам це вдається. Сподіваємося, хлопчик житиме.
Лікар говорить, що спрогнозувати наслідки тяжких черепно-мозкових травм, особливо лобних ділянок, які відповідають за зір та інші функції організму, дуже важко. Тому наслідки травми для дитини в подальшому наразі невідомі.
Прокоментувати ситуацію ми попросили начальника відділу зв’язків з громадськістю ГУМВС України в Полтавській області Юрія Сулаєва. Він зазначив, що, скоріше за все, падіння дитини було нещасним випадком.
— Поки що міліція криміналу тут не вбачає. Але зараз в обласній дитячій клінічній лікарні працює комісія, до складу якої входять і представники міліції. Якщо вона виявить законодавчі порушення, то ми відреагуємо на них відповідним чином, — підсумував Юрій Васильович.

Автор: www.vechirka.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 травня 2010, 16:50 | Полтава | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації