Вхід | Реєстрація

Міськвиконком обіцяють скоротити

Кременчуцький міський голова Микола Глухов має намір скоротити 20 відсотків управлінців у міському виконавчому комітеті й зменшити бюджетні витрати на утримання апарату. Про такі наміри він повідомив ЗМІ: «Скорочення буде таким, як зазначено в урядовій постанові. Однак проблема в тому, що із загальної кількості у 600 державних службовців, більша їх половина опікується справами соціального захисту. А в цій галузі скорочувати людей не можна. В той же час, якщо цього не зробити, то потрібно закрити міський виконавчий комітет. Це питання на сьогодні є дуже складним…
«З одного боку, не вистачає коштів. З іншого – це живі люди. Тож у першу чергу розглядається питання подальшої роботи пенсіонерів та тих, хто працює за трудовими угодами у виконкомі».
Відповідно контрольних цифр, на утримання апарату управління у нашому місті виділяється 14 мільйонів гривень платників податків. Минулого року утримання апарату чиновників обійшлося кременчужанам у 31 мільйон гривень. В принципі, чиновників можна утримувати за рахунок другого кошика міського бюджету – коштів, які заробляються містом від продажу землі та комунального майна. Але минулого року землю через конкурс як і майно, практично не продавали. Отже, бюджет Кременчука може утримати або апарат чиновників, або житлово-комунальне господарство.
За словами Миколи Глухова, сьогодні в тому ж Автозаводському райвиконкомі працює близько 200 осіб. Дещо менше – у Крюкові. «Якщо ж взяти типові штати, які затверджені, то в районах має бути не більше 20 чоловік. Ми передали їм повноваження по соціальному захисту, але у них і своїх дуже багато людей», – зазначив мер міста. Загальний баланс утримання апарату, оприлюднений мером міста на апаратній нараді – контрольні цифри на утримання керівників у нас спробують перевищити. Загалом, фінансовий відділ виконавчого комітету намагатиметься вкластися у 25 мільйонів гривень, які підуть на обслуговування чиновників та їхню заробітну плату.

Автор: www.kremenchuk.in.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
20 травня 2010, 09:47 | Кременчук | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації