Вхід | Реєстрація

У Нових Санжарах планують відкрити розважальний комплекс

18‑го травня відбулася чергова сесія Новосанжарської селищної ради. Депутати прийняли бюджет, переглянули деякі комунальні тарифи та трохи посперечалися про землю.
— Бюджет цього року набагато гірший, ніж минулого. — одразу ж підкреслив при розгляді першого питання селищний голова Андрій Река. — Ціни зросли, заробітну платню піднімають, а доходи практично не збільшилися.
Саме тому, щоб показати приклад економії, працівники апарату селищної ради на 10 днів підуть у безоплатну відпустку. Цей приклад селищний мер запропонував наслідувати і працівникам селищних дитсадків. Таким чином вдасться зекономити хоч якусь «енну» суму коштів, аби до кінця року не лишитися зовсім без зарплат.
Щоб іще раз продемонструвати депутатам складність нового бюджету, Андрій Река навів такі цифри:
— У цьому році на 150 тисяч збільшено витрати. І лише на 30 тисяч — прибутки. Як бачите, вже дефіцит у 120 тисяч!
Як би там не було, а новий бюджет таки прийняли. І далі говорили про розробку проекту під нове кладовище по вулиці Геологічній. Питання відкриття нового цвинтаря в селищі вже зараз є актуальним, а незабаром може стати і вкрай гострим.
— Ви самі знаєте, що розробка проекту потребує купи документів і затвердження на кількох сесіях. — зазначив Андрій Река. Депутати його зрозуміли та підтримали.
Потім перед присутніми виступила начальник селищного комунгоспу Інна Коба. Вона повідомила, що в цьому році нарешті погоджено зміну тарифу на вивезення твердих побутових відходів.
— Ми цілих три роки не змінювали цей тариф, — зазначила Інна Олександрівна, — І через це комунгосп отримував збитки.
Депутати практично без обговорення затвердили новий тариф — 5,25 коп. з людини на місяць. Зміни вступлять у силу з1‑го червня.
Наступним рішенням депутати на два місяці — період літніх відпусток — призупинили роботу селищних дитсадків «Лелеченька» та «Сонечко». Пауза в їх роботі триватиме з 15 червня по 15 серпня.
Загалом сесія проходила досить швидко і без серйозних суперечок. І лише на питанні земельному, а саме — виділенні земельних ділянок в оренду, депутати зупинилися довше. І навіть трохи посперечалися на підвищених тонах.
Отже, Андрій Река повідомив депутатам, що підприємець Сергій Кузнєцов планує взяти в оренду земельну ділянку на березі Ворскли, у парку Воїнів‑інтернаціоналістів. І зробити там чудовий розважальний комплекс — облаштувати човнову станцію із катамаранами, зробити майданчик із картингами для дітлахів. Ну і, звичайно, поставити біля усього цього торговий павільйон. Саме останній пункт і викликав незадоволення у депутата Зінаїди Кулєшової:
— Дамо дозвіл на встановлення чергового пивного ларька? І як взагалі можна надавати ділянку в оренду без проведення аукціону?
Колегу підтримав і обізнаний у юридичних тонкощах Михайло Шуліпа:
— Без проведення аукціону наше рішення можуть визнати недійсним!
Андрій Река, після досить бурхливого обговорення, врахував зауваження депутатів і зазначену ділянку вирішили здавати в оренду через аукціон. Якщо після відповідного оголошення в пресі інших бажаючих не знайдеться, то її віддадуть Сергію Кузнєцову. В іншому випадку перевагу віддадуть тому, хто запропонує більшу суму.
А от депутату і приватному підприємцю Сергію Бульбасі земельну ділянку під будівництво кіоску надали. Його він планує відкрити біля нової автобусної зупинки, яку зводять неподалік пам’ятника Слави.

Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 травня 2010, 11:33 | Нові Cанжари | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації