Вхід | Реєстрація

У Нових Санжарах освячували воду

У Нових Санжарах освячували воду
16‑го травня у селищі в черговий раз побував єпископ Полтавський і Кременчуцький владика Федір. Він приїздив, щоб освятити криницю з водою біля каплички Віри, Надії та Любові.
Приїзди владики Федора до Нових Санжар останніми роками стали доброю традицією. Раніше священик уже відвідував селище, щоб освятити саму каплицю, парк Батьків та дітей початку третього тисячоліття. Тепер надійшла черга новозбудованої сучасної криниці, з якої кожен бажаючий з місцевих жителів та подорожніх може набрати чистої крижаної води та втамувати спрагу.
Близько години дня у неділю, незважаючи на невеликий весняний дощик, біля каплички зібралися священики — настоятелі православних церков Київського Патріархату в Новосанжарському районі, нечисленні місцеві жителі та депутати селищної ради. Владика Федір разом із іншими святими отцями провів службу, під час якої освятив воду в новій криниці. На завершення процедури освячення владика окропив набраною з криниці водою всіх, хто стояв навколо. При цьому найбільш рясно вода з кропила полетіла на селищного голову Андрія Реку, добряче освіживши новосанжарського мера. Втім він від такої купелі, схоже, отримав непідробне задоволення. Попало води із кропила і на усіх інших. Після цього владика Федір звернувся до присутніх із короткою промовою.
— Тепер ви можете набирати воду із цієї криниці — вона вже є освяченою! — переконував прочан владика Федір. — І буде зберігатися і рік, і два, а, можливо, й більше. Це є одним із доказів існування Бога. Але Бог не лише освячує воду, найбільше він хоче освячувати людські душі! А ви щодня маєте пам’ятати про Його існування і обдумувати кожен свій вчинок. Щоб, зробивши його, наблизитися до Бога, а не віддалитися від нього.
Після завершення промови владика запросив усіх бажаючих напитися води із криниці та набрати її із собою. До колодязя одразу вишикувалася невеличка черга із пластиковими пляшками та скляними банками різної ємкості. Деякі відчайдушні депутати селищної ради пили освячену воду просто із відра. А селищний голова Андрій Река запевняв усіх, що освячена вода є цілющою і лікувальною. Але лише для того, хто насправді вірує. І хочеться сподіватися, що люди пішли від криниці, несучи із собою не лише освячену воду, а й справжню віру в Бога.

Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 травня 2010, 12:09 | Нові Cанжари | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації