Вхід | Реєстрація

Пам’яті померлих

Пам’яті померлих
У Кобеляцькому районі на сьогодні офіційно зареєстровано 34 ВІЛ-інфікованих, із них троє дітей. 14 інфікованих осіб — наркомани. Близько  20 носіїв цього вірусу  проживають у Кобеляках.
Таку статистику оголосила лікар-інфекціоніст Кобеляцької ЦРЛ Віра Супруненко 15 травня під час заходу, приуроченому до Дня пам’яті померлих від СНІДу.
— Хотілося, щоб у залі було більше дорослих людей, — зауважила Віра Іванівна зі сцени РЦКіД, адже глядачів було досить мало і здебільшого — підлітки.
За офіційними даними Полтавського обласного центру профілактики і боротьби з ВІЛ/СНІД, перший випадок в області був зареєстрований наприкінці 1990 року у 24‑річної жінки, яка у 1987‑му році мала статеві зв’язки з жителем Конго, — відзначив ведучий Яро­слав Гузченко.
Хвилиною мовчання пом’я­нули тих, хто помер від страшної хвороби. А потім за допомогою проектора присутні змогли переглянути фільм під назвою «Чорна смерть». У документальному відео реальні особи розповідали про те, яким чином вони захворіли на СНІД і як тяжко жити з цим діагнозом. Фахівці зверталися з екрану, переконуючи утримуватися від вживання наркотиків, статевого життя до шлюбу та поза ним, адже лише так можна уберегтися.
Наприкінці зустрічі глядачі зустріли оплесками виступи кобеляцьких рок-гуртів «Hammer» та «Cry світу». Для закупівлі вітамінів ВІЛ-інфікованим під час концерту було зібрано 70 гривень 60 копійок.
Організаторами заходу традиційно стали члени Кобеляцького районного благодійного фонду «Знати, щоб жити» під керівництвом Юрія Вусаня та Центр соціальних служб сім’ї та молоді.
До дня пам’яті померлих від СНІДу було проведено ще ряд заходів у районі:
15 травня представники благодійного фонду «Знати, щоб жити», а також члени євангелійських церков Кобеляк та Світлогірського здійснили поїздку в районний туберкульозний диспансер. Хворі чекали на приїзд гостей, адже вони за традицією обіцяли їм приготувати смачну уху. Поки варилась юшка, волонтери консультували хворих, розповідали,  чому важливо вести здоровий спосіб життя та просто спілкувались. Коли уху приготували, хворих запросили до столу. Хто не зміг прийти, отримав свою порцію у стаціонарному відділенні. Смакували хворі — салом, печивом, цукерками, напоями тощо.
17 травня, у День памяті померлих від СНІДу,  Юрій Вусань мав змогу передати хворим на ВІЛ-інфекцію продуктові набори: макарони, м’ясну тушонку, олію, крупи, цукор, солодощі, напої, чай, каву.
Подяка спонсорам: ВБО «Всеукраїнська мережа ЛЖВ», приватним підприємцям Світлані Хряпі, Тетяні Сабадир, Віктору Савенку, Олегу Слав’янському, Марині Коротаєвій та підприємству «СІК+О», оптовій базі «Два куми», ЗАТ ЗПТ «Мрія», ФГ «Громада», а також Яну Касьяну, Олексію Руденко, Валентину Панічевському, Віктору Лєжебокову, академіку Олексію Чигрину.

Автор: Любов ОНИЩЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 травня 2010, 12:15 | Кобеляки | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації