Вхід | Реєстрація

Михайло Шлафер: Пікніки на могилах не допустимі

Михайло Шлафер: Пікніки на могилах не допустимі
Головний художник Полтави розповів про реконструкцію Меморіалу жертвам фашизму «Скорботна мати».
У Полтаві завершено реконструкцію Меморіалу жертвам фашизму «Скорботна мати». Про це представникам ЗМІ області розповів на прес-конференції головний художник міста Михайло Шлафер. Зокрема був розроблений проект реконструкції парку та відновлення благоустрою.
Михайло Шлафер
— З боку вулиць Навроцького та Пушкарівської загородили в’їзд для автотранспорту, — розказав Михайло Львович. — Зробили очищення пам’ятника Скорботної матері від надписів вандалів та фарбування, відновили підпірні стінки на братський могилі жертв фашизму могилі, на центральній алеї відновили лавки та підсадили зелені насадження, прибрали і розчистили територію парку, а також встановили два інформаційні щити з написами щодо історичної та культурної спадщини Меморіалу.
Однак найбільша проблема, на думку Михайла Шлафера, полягає у вихованні та совісті полтавців, які приходять сюди влаштовувати пікніки.
— За часів війни у парку було вбито 23 тисячі людей, — нагадав він. — Фашисти на цій території влаштували концтабір для військовополонених. У Полтаві й досі є люди, які пам’ятають, що весь парк був огороджений колючою проволокою, до якої підходили живі скелети і просили їсти. До війни за пам’ятником був військовий тир — це був довгий рівчак. Саме його німці прилаштували для проведення масових розстрілів. Окрім військовополонених розстрілювали й нелояльних до окупації полтавців, відомих усім нам підпільників.
На переконання Михайла Шлафера, люди повинні прийти сюди, погуляти, почитати надписи, розказати про це дітям, але не влаштовувати пікніки на кладовищі.

Автор: Ян ПРУГЛО, www.poltava.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 травня 2010, 14:14 | Полтава | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації