Вхід | Реєстрація

Американці привезли до Полтави «Енеїду» Котляревського на німецькій мові

Під час дводенного візиту делегації з американського міста–партнера Ірондеквойт гості подарували полтавцям серед іншого видання «Енеїди» Котляревського, вперше перекладеної німецькою мовою. Книгу передадуть до музею класика.
Делегація у складі Тамари і Володимира Денисенків, Євгена Лилака, Богдана Захарчишина - представників української громади - зокрема, зустрілися із секретарем міської ради Олександром Козубом та заступником міського голови Ларисою Семенягою.
За даними міськради, під час зустрічі говорили про підписання офіційного договору про партнерство між містами на рівні мерів, хоча плідна співпраця бере початок ще 20 років тому.
Зі США надходило обладнання для пологового будинку, дитячої міської лікарні, допомога для одного з інтернатів, передавалися комплекти книг до бібліотек, було організовано листування між школярами.
Великий резонанс мало проведення у Полтаві конференції українських кредитних спілок США у 2000 році.
Торік полтавці почали брати участь у проекті «Відкритий світ», в рамках якого за океаном побували представники полтавської освіти, бібліотечної системи та ЗМІ.
Наступного року передбачається візит мера Ірондеквойта до Полтави.
Гості також відвідали Полтавський національний педагогічний університет імені Короленка, школу №29, зустрілися з членами Ротарі-клубу, та поспілкувалися зі ЗМІ.

Автор: poltavanews.com.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
27 травня 2010, 12:30 | Полтава | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації