Вхід | Реєстрація

Літаючі змії у небі над Санжарами

Літаючі змії у небі над Санжарами

15‑го травня у Нових Санжарах відбулися традиційні змагання між командами юних любителів повітряних зміїв.

Як і щороку, бажаючі випробувати силу вітру та міцність крил літаючого змія зібралися на луках неподалік інкубаторної станції. Цього року на змагання приїхали команди з одинадцяти шкіл Новосанжарського району.
Компетентне журі спочатку оглядало представлені моделі повітряних зміїв. Члени суддівської колегії оцінювали зовнішній вигляд змія, складність та оригінальність його конструкції, наявність та креативність оздоблення. Потім кожна команда мала по дві спроби запуску змія. А один із членів журі за допомогою спеціального приладу вимірював кут підйому літаючого пристрою. При спробах різних команд по-різному себе поводили і їхні змії. Одні піднімалися дуже неохоче і учаснику доводилося бігти щодуху, щоб змій підіймався на зустрічних потоках повітря. Інші змії, легші і краще збалансовані, добре підіймалися навіть при майже «мертвому» вітрові, швидко набирали висоту і потім практично незворушно «стояли» в небі, знизу нагадуючи якихось незвичайних птахів.

Після завершення практичної частини — власне, польотів — журі визначило переможців та призерів у двох номінаціях. Кращою у змаганні серед пласких зміїв стала команда з Писарівки, другою — команда Лелюхівки, третє місце розділили між собою Кустолове та Мала Перещепина. Кращими серед коробчастих зміїв були учасники з Крутої Балки, другими — із Сухої Маячки, третіми — із Малої Перещепини. Всі переможці та призери отримали дипломи від районного відділу освіти.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
28 травня 2010, 12:03 | Нові Cанжари | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації