Вхід | Реєстрація

Кримськими стежками

Кримськими стежками
Сьогодні для мільйонів людей на нашій планеті туризм став невід’ємною частиною життя з природними прагненням відкрити для себе незвідані краї, звичаї та традиції країн і народів, пам’ятки історії та культури. Усе більше й більше приваблює пішохідний туризм, який має свою давню історію. По гірському Криму прокладено безліч цікавих маршрутів, які приваблюють любителів екстриму.
Щорічно в Україні проходить Чемпіонат зі спортивних туристських походів серед учнівської та студентської молоді. Його мета: стимулювати розвиток масового туризму і краєзнавства серед школярів, удосконалення змісту туристських спортивних походів, розширення й поглиблення знань її учасників з історії, культури, природи України та інших країн, визначення найсильніших команд навчальних закладів, виявлення, вивчення та розповсюдження кращого досвіду організації і проведення туристських спортивних походів молоді.
Уже кілька років поспіль туристи Новосанжарського району відвідують Кримський півострів — цей екзотичний край. І цього року із 30 квітня по 8 травня група із Руденківської, Нехворощанської та Новосанжарської шкіл на чолі з двома керівниками — Ларисою Добриденко та Григорієм Касяном — здійснили похід третього ступеня складності по гірському Криму. Нитка маршруту така: с. Рибаче — т/с Чегенітре — т/с Ай-Алексій — т/с Джур-Джур — т/с Димерджі — укріплення Фуна — Атарський перевал — хребет Чатир-Даг — печера Мармурова (усього 75 км).
Дивною, неповторною, яскравою, складною, пізнавальною, із приємними емоціями була ця подорож. За плечима кілометри пройдених кримських стежок, дивовижні пейзажі, пам’ятки стародавньої історії та неперевершені враження. Побувавши тут хоча б один раз, хочеться повертатися на півострів знову і знову. Щось притягує в ньому, примушує збирати рюкзаки й відправлятися в дорогу. А попереду ще копітка робота: треба підготувати письмовий звіт про здійснений нами спортивний туристський похід з активним способом пересування для участі в Чемпіонаті зі спортивних туристських походів.
Учасники походу висловлюють щиру вдячність за організацію та фінансування походу директорам Руденківської школи Андрію Дігтярю та Нехворощанської — Михайлу Лук’яненку, директору Новосанжарського районного будинку дитячої та юнацької творчості Наталії Дашко та начальнику відділу освіти Миколі Тарану.

Автор: Мирослава ТРОЯН, учениця 9‑А класу, учасник походу та факультативу журналістики Руденківської школи


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
28 травня 2010, 13:37 | Нові Cанжари | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації