Вхід | Реєстрація

Миколай допоміг біличанам завоювати «бронзу»

Миколай допоміг біличанам завоювати «бронзу»
У суботу, 22 травня, у Кобеляках відбулися фінальні змагання обласної Спартакіади серед колективів фізкультури сільських рад з нагоди 60‑річчя товариства «Колос».
Саме в цей день в Україні відзначали свято весняного Миколая. Для більшості земляків це свято асоціюється із відвідинами церкви.. Це в кращому випадку. А в основному кобелячани, як і більшість українців, страждають від вимушеного безділля (бо робити — не можна) і зловживають алкоголем. Більшість, але не всі.
На кобеляцькому стадіоні «Колос» зібралися люди, для яких здоровий спосіб життя є не просто фразою. Дванадцять команд із усієї області приїхали у Кобеляки, щоб визначити, яка сільська рада є найспортивнішою у Полтавській області.
Початку змагань передувала офіційна частина їх відкриття, під час якої сільських фізкультурників вітали голова РДА Анатолій Таранушич, голова райради Володимир Жуков та міський голова Олександр Ісип. Також перед глядачами виступили вихованці секцій боксу, гирьового спорту та карате, котрі діють у Кобеляцькому районі.
Кобеляччину на змаганнях представляла команда із Біликів на чолі із селищним головою Віктором Латишем та головним білицьким ентузіастом спорту і фізкультурником Юрієм Комлєвим. На запитання про перспективи своєї команди він, чи то соромлячись, чи боячись зурочити, сказав: «Та нам би в «п’ятірку» кращих потрапити, ото вже й успіх».
Та виявилося, що потенціал білицьких фізкультурників значно вищий. Вони рівно, без провалів виступили у всіх видах змагальної програми — міні-футболі, легкій атлетиці, армспорті, гирьовому спорті та в перетягуванні канату. А деякі з біличан і піднялися на п’єдестал пошани. Так Іван Редчиць зайняв друге місце у бігові на 100 метрів. У цій же спортивній дисципліні третьою стала Альона Радченко. Гирьовик Сергій Соболь зайняв друге місце у ваговій категорії до 80 кілограмів. Важке випробування довелося витримати біличанці Ірині Голотник, яка виступала в абсолютній ваговій категорії серед армреслерів. Суперниці Ірини значно переважали дівчину за вагою, і вона виглядала серед них ледве не дюймовочкою. Та все ж зуміла вибороти третє місце.
І коли підійшов час змагатися у перетягуванні канату, було зрозуміло — білицька команда претендує на нагороду в загальному заліку. Поєдинок між богатирями із Біликів та Миргорода став ледве не найзапеклішим на змаганнях. Не витримали нерви навіть у завжди спокійного голови районного товариства «Колос» Віталія Детюка. Він разом з іншими кобелячанам ледве не зірвав голос, підбадьорюючи земляків. Дещо спокійніше вболівав за своїх голова РДА Антолій Таранушич. Але підтримка не допомагала. Миргородці виграли, зайняли друге місце у перетягуванні канату і перше в загальному заліку. І цим самим перервали багаторічне чемпіонство фізкультурників із Полтавського району. А ось біличани, попри скромність їх представника і капітана, завоювали «бронзові» нагороди.
Під час церемонії нагородження, можливо, перехвилювавшись, Юрій Комлєв зайняв найвищу сходинку п’єдесталу, на яку стають виключно чемпіони. А, можливо, то не було випадковістю, а натяком на майбутнє чемпіонство біличан?

Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
28 травня 2010, 13:56 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації