Вхід | Реєстрація

У музичній школі навчають не лише співати, а й малювати

У музичній школі навчають не лише співати, а й малювати
У приміщенні Кобеляцького державного музею літератури і мистецтва проходив урок з малювання, який відвідала кореспондент «ЕХО».
Спочатку було бажання самій спробувати щось намалювати, однак,  побачивши роботи дітей, вирішила не  соромитися. Юні художники працювали фарбою над яскравими натюрмортами.
Хлопчик дев’яти років,  Владислав Кучер з легкістю вимальовував пензликом квітку на аркуші, прикріпленому до мольберта. Тим часом вісімнадцятирічна Вікторія Пасько закінчувала роботу, на якій зобразила фарбами вазу з тюльпанами. Вікторія — випускниця. Уже влітку вона спробує вступити до педагогічного університету на факультет образотворчого мистецтва. Якщо ж потрапити до лав педагогів не вдасться, паралельно здаватиме документи до технікуму на кухаря-кондитера. Найбільше Вікторії подобається малювати портрети олівцем. Вона створила їх уже близько двадцяти і, здається, не збирається на цьому зупинятися.
Діти, які відвідують заняття, — творчі та енергійні. Художній керівник Юлія Руденко пригадала, як одного разу, під час роботи з учнями у парку біля РЦКіД, у хлопчика аркуш паперу з’їла... коза, що була припнута неподалік. Утім ця ситуація юного художника не роздратувала, а лише надихнула. 
У дитячій музичній школі функціонує відділ образотворчого мистецтва. Заняття проводяться у музеї літератури та мистецтва (художній керівник Оксана Виноградова) та в приміщенні РЦКіД (художній керівник Юлія Руденко). Навчаються діти віком від 6 до 18 років. Серед предметів є живопис, петриківківський розпис, композиція, історія мистецтва, а з першого вересня з’явиться  скульптура. Нині учні за відвідування сплачують 20 гривень щомісяця. Термін навчання — шість років. Набір перед новим навчальним роком відбуватиметься на конкурсній основі. Щоб переконатися, як неперевершено малюють діти, вам потрібно завітати до Кобеляцького музею літератури та мистецтва, де нині розміщена виставка найкращих робіт.

Автор: Любов ОНИЩЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
28 травня 2010, 14:09 | Кобеляки | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації