Вхід | Реєстрація

Сплачуємо податок з транспортних засобів вчасно

Фізичними особами податок сплачується перед проведенням першої реєстрації в Україні, реєстрацією, перереєстрацією транспортних засобів, а також перед технічним оглядом транспортних засобів щорічно або один раз за два роки, але не пізніше першого півріччя року, в якому провадиться технічний огляд.
Відповідно до п. 22 Порядку проведення державного технічного огляду колісних транспортних засобів, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 9 липня 2008 року № 606, техогляд засобів, призначених для перевезення вантажів з максимально дозволеною масою понад 3,5 тонни, а також спеціальні та спеціалізовані засоби, зокрема автокрани, таксі, автомобілі швидкої медичної допомоги незалежно від форми власності проводиться один раз на рік.
Техогляд засобів, призначених для перевезення пасажирів з кількістю місць для сидіння не більше як дев’ять з місцем водія включно та для перевезення вантажів з максимально дозволеною масою до 3,5 тонни, а також мотоциклів та інших самохідних транспортних засобів проводиться один раз на два роки у такому порядку:
— у рік, який закінчується на непарну цифру, — засоби, остання цифра року випуску яких непарна;
— у рік, який закінчується на парну цифру і нуль, — засоби, остання цифра року випуску яких парна або нуль.
За порушення податкового законодавства щодо сплати податку з власників транспортних засобів платники несуть відповідальність згідно з Законом України „Про податок з власників транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів” № 1963‑II від 11.12.1991 та Законом України „Про порядок погашення зобов’язань перед бюджетами та державними цільовими фондами” № 2181 від 21.12.2000 (із змінами та доповненнями).

Автор: Любов Титаренко, ДПІ


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
4 червня 2010, 10:47 | Кобеляки | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації