Вхід | Реєстрація

У Нових Санжарах відзначили День Усіх Святих

У Нових Санжарах відзначили День Усіх Святих
30‑го травня у новосанжарському храмі Київського патріархату пройшло богослужіння. Проводив його єпископ Полтавський і Кременчуцький владика Федір.
Перед початком служби у церкві зібралося близько півсотні новосанжарців. Усі вони прийшли, щоб узяти участь у святковій службі на честь Дня Усіх Святих. Це свято у нас більше всього асоціюється із англійським Хеллоуіном (All Hallows Eve — Вечір Усіх Святих), і вже давно відзначається православною церквою. Святкують його через тиждень після Трійці. Тобто, цього року цей день припав на 30 травня.
Близько двох годин у церкві тривала служба, яку проводив владика Федір разом із полтавськими та новосанжарськими священиками. Після її закінчення усі, хто сповідався, мали змогу підійти і причаститися. По завершенні таїнства причастя владика Федір звернувся до прочан із невеликою проповіддю. У ній він розповів і про День Усіх Святих, і про його значення у церковному календарі, і про обов’язок віруючих вшановувати тих, хто досягнув цього права своєю святістю і був зарахований до лику святих. Владика також давав присутнім у церкві і звичайні настанови для правильного життя:
— Якщо ви ходитимете на город раз на місяць, хіба на ньому зможе щось вирости? — запитував він прочан, — Так само, якщо ви ходитимете в церкву раз на місяць чи кілька разів на рік, то у ваших душах нічого не зможе прорости. Відвідувати церкву потрібно щонеділі — лише тоді можна буде виростити в серці справжню віру!
Після цього священики і віруючі вийшли на подвір’я і пройшли навколо церкви хресним ходом. Потім владика Федір зупинився біля входу в храм і ще раз звернувся до прочан. Він, зокрема, повідомив про те, що дитячий табір «Фонтан» тепер належить православній церкві Київського патріархату. І відтепер цей дитячий заклад стане християнським.
— Цей табір півтора роки не працював, тому там було багато підготовчої роботи, — розповів владика Федір, — На щастя, нам пішла назустріч місцева влада, керівники установ та організацій.
Саме за сприяння у підготовці табору та допомогу церкві владика Федір нагородив грамотами селищного голову Андрія Реку, начальника філії «Полтаваобленерго» Володимира Остапчука, головного санітарного лікаря району Олександра Пантелея та начальника районного відділу МНС Юрія Шила.
Наостанок владика Федір заявив громаді про намір спорудити у селищі ще один храм — каплицю на честь святого Паїсія. Збудувати її єпископ планує за підтримки того ж таки Андрія Реки.

Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації