Вхід | Реєстрація

Цвіт нації зібрався на вулиці Касьяна

Цвіт нації зібрався на вулиці Касьяна
У вівторок у Кобеляцькому районі відзначили День захисту дітей. Цього разу свято вразило навіть бувалих працівників відділу освіти та Будинку дитячої творчості. Ніхто не очікував такої масовості. На святі побували близько восьмисот дітей.
Шкільні автобуси із дітворою почали прибувати в центр Кобеляк ще з восьмої години ранку. Приїхали учні з усіх навчальних закладів району. Деяким автобусам довелося робити по два рейси. Тому без перебільшення можна тверджувати, що 1 червня в Кобеляках зібрався весь цвіт української нації. Точніше, та його частина, що проживає у Кобеляцькому районі. Одягнуті в різнокольоровий яскравий одяг дітки створили на вулиці Касьяна величезну живу картину. А потім швиденько перетворили на один грандіозний малюнок і асфальт навколо центру культури та дозвілля. У конкурсі «Малюнок на асфальті» серед наймолодших перемогла чотирирічна Яна Шапка, другою стала її ровесниця Даша Калько, третьою — трирічна Софійка Масич. Серед старших дітей відзначилися зовсім юні, але відомі в місті та районі художники Аня Брейко, Ярослава Риженко, Таня Гладкохата, Ангеліна Литвиненко, Юля Волочай та Сергійко Черкаський.

...  і на вулиці Комсомольській
Менш багатолюдно, але не менш весело було цього дня на вулиці Комсомольській. Працівники відділення соціально-побутової реабілітації дітей-інвалідів улаштували свято і для своїх вихованців. Їх зібралось небагато — близько двадцяти чоловік із шістдесяти запрошених. Частина діток віддали перевагу районному святу. Та ті, хто завітав на вулицю Комсомольську, ні на хвилину не пошкодували. Дітей буквально оточили увагою співробітники закладу.
Перед початком ігор та розваг перед присутніми виступив голова райдержадміністрації Анатолій Таранушич. Він сказав: «Існує багато міжнародних та професійних свят. Але 1 червня — це особливе свято. Адже діти, можливо, є найнезахищенішою частиною людства. Чому? Та тому, що вони навіть не знають, які труднощі й проблеми очікують їх у подальшому житті. І наша справа  — батьків, посадовців, усіх дорослих людей — плекати і берегти дітей».
Після офіційної частини діти були запрошені до участі в конкурсах. Нікого довго умовляти не довелося. Малюки швиденько розібрали шматочки крейди і почали малювати на асфальті. А далі співали «караоке», складали пазли, брали участь у спортивних іграх. У конкурсі «Малюнок на асфальті» призові місця зайняли Таня Хімчик із Кобеляк, Ярослава Цимбал із Деменок  та Ілона Губіна із Комендантівки. Найкраще проспівав під «Караоке» Павло Ткаченко. В інших конкурсах перемогли Оксана Проскурня, Маргарита Мосур і Едуард Кошак. Та призи і цінні подарунки отримали не лише переможці. Кожна дитина, яка прибула на свято, не залишилася обділеною. Цього року подарунків було більше, ніж достатньо. Начальник управління праці та соціального захисту населення Анатолій Кісіль завдячив цим спонсорам, які охоче відгукнулися на прохання про допомогу. Коштами та подарунками допомогли міські підприємці Олександр Бондарєв, Людмила Нездойминога, Вікторія Колісник, Володимир Рева, Владислав Долгов, Геннадій Пронженко, Юрій Попович та Світлана Черкаська.
… Загалом День захисту дітей у Кобеляцькому районі вдався. Був лише один маленький мінус. Батьки скаржилися на те, що їм та дітям довелося чимало часу провести у незрозумілому очікуванні. Малюкам це було дуже важко витримати, вони нудилися. Потім виявилося, що це чекали «начальство» — чи то районне, чи то міське. Ну ніяк не можуть второпати організатори свят, що дійство це — не для начальства, а для справжнього цвіту нації.

Фотогалерея з цієї події


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
4 червня 2010, 11:00 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації