Вхід | Реєстрація

Знову з перемогою!

Ми ведемо репортаж з обласного дитячого центру «Маяк» Полтавського району. На 46 обласні змагання зі спортивного туризму зібралося 13 команд, романтиків з різних куточків Полтавщини. Ми, команда «Горизонт» Кобеляцької районної станції юних туристів, яка організована на базі Солошинської ЗОШ, на змаганнях представляємо Кобеляцький район. Передчувалося, що змагання будуть «гарячими», тому готувались ми до поїздки досить серйозно. Уже в перший день нас вітали з першою перемогою. Це перше місце було справді «зі сльозами на очах». Літературно-музична композиція, присвячена 65‑річчю великої Перемоги, настільки вразила суддівську колегію, що нам довелося виступати ще один раз для всіх присутніх. Разом з героями, яких представляли, ми пройшли дорогами війни, пом'янули полеглих, танцювали з переможцями «Майський вальс» на площі визволеного Відня.
Конкурсу «Туристський побут» ми зовсім не боялися, тому що наш господарник Вадим Нагнойний тримав місце бівуаку в чистоті і порядку. Цей конкурс ми теж виграли. Ще одне перше місце, ура! Досить вдалий початок підняв настрій, тому наступний день не пройшов даремно — 2 місце в «Крос-поході», 3 місце на змаганнях на дистанції «Смуга перешкод». Серед лідерів в особистій першості — Темченко Оксана та Носуль Євгеній. Кожна велика перемога складалася з часточок маленьких перемог. Діжа Марина і Сердюк Валентина були постійними ініціаторами, які вели команду вперед.
На цих змаганнях слід відмітити об»єктивну роботу суддів. Серед них — Інна Сердюк (наша туристка, яка вже виросла до цього рангу), Микола Пуха, вчитель Сухомаячанської ЗОШ I–III ступенів Новосанжарського району та Юрій Щербаков, керівник гуртків Кобеляцької райСЮТур.
Наші успіхи були б, звичайно, не такими вагомими без допомоги тренера Сергія Педана, Ольги Наволочки (автор літературно-музичної композиції) та Олексія Василенка, режисера відеофільму про навчально-тренувальні збори на р. Південний Буг (Мигійські пороги, с.Мигія Первомайського району Миколаївської області), які проводила районна станція юних туристів у травні цього року. За відеофільм, до речі, теж присуджено перше місце!
Поїздки на такі туристські змагання залишають у нашій пам'яті яскраві враження. Ми дорослішаємо, нам на зміну приходить нове покоління, тому трішечки гірко від того, що незабаром ми прощатимемось з таким захоплюючим спортом. І нехай наші перемоги будуть для юних гуртківців дороговказом до нових досягнень.

Автор: Олександр ЗАДОРОЖНИЙ, капітан команди «Горизонт»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
4 червня 2010, 12:21 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації