Вхід | Реєстрація

Випускний минув без дощу

Випускний минув без дощу
Цього року випускний вечір у Нових Санжарах пройшов без пригод. Погода суботнього вечора була прихильною до випускників і дозволила їм спокійно провести найбільше та найважливіше для них свято.
Нагадаємо, що у році минулому якраз увечері пішов дощ і добряче зіпсував випускне свято. Багато хто небезпідставно побоювався повторення такого ж «сценарію» і цьогорічного вечора — 29 травня. Адже ще за кілька днів до нього всезнаючий Інтернет прогнозував, що ввечері у селищі йтиме рясний і тривали й дощ. Але організаторам, схоже, вдалося домовитися із небесною канцелярією, і грозові хмари ретельно оминали Нові Санжари впродовж усього свята.
Іще задовго до восьмої вечора, на яку була запланована поява випускників на стадіоні, трибуни головної спортивної окраси Нових Санжар почали заповнюватися людьми. До початку урочистої частини свята практично всі вільні місця були зайняті глядачами. Як не як, а випускний був, є і залишається головним святом для новосанжарців. Тут уже, як кажуть, проти статистики не попреш — такої кількості людей не збирається ні на День селища, ні на Івана Купала, ні на інші свята. Ну це й не дивно. Адже у сотні випускників обов’язково знайдеться кілька сотень рідних і близьких, друзів та знайомих. І навіть ті, в кого серед цьогорічних випускників не було навіть віддалено знайомої людини, все одно прийшли на свято. Просто «подивитись на плаття». Їх терпіння невдовзі було винагороджено. Після традиційного походу із покладанням квітів до пам’ятника Слави випускники близько половини на дев’яту з’явилися на доріжці стадіону. Хлопці, як завше, були статечними і серйозними, а дівчата — вишуканими та красивими. Урочисто і неквапливо, під об’єктивами десятків фото- та відеокамер, вони зробили коло пошани. І, зібравши оплески аудиторії, зайняли місця, приготовані для головних винуватців свята.
Після цього на глядачів очікував прощальний шкільний вальс, який виконали ті ж випускники. Їх тривалі та напружені репетиції тепер отримали заслужену нагороду у вигляді бурхливих овацій. За танцювальними номерами слідували вокальні. Це дарували глядачам свій спів випускниці Анастасія Петрушко та Наталія Камуз.
У продовженні урочистої частини свята до випускників звернулись представники районного керівництва. Багато теплих напутніх слів тепер уже колишнім одинадцятикласникам сказали селищний голова Андрій Река, заступник голови районної ради Борис Федоренко та заступник голови РДА Андрій Любко. Хвилюючим був виступ керівника навчального закладу, де випускники здобули середню освіту, директора Новосанжарського НВК Микола Решетила. Саме вищеназваним керівникам надали право нагородити цьогорічних «золотих» медалістів. Їх зі стін Новосанжарського НВК у 2010‑му році вийшло четверо. І ось, пройшовши по майже голлівудській килимовій доріжці, свої заслужені медалі отримують Наталія Камуз, Юлія Шкільна, Ігор Івко та Ірина Фенко — учні 11‑А.
Після вшанування медалістів до присутніх із неприхованими сльозами в голосі звернулась мама випускника Валентина Сокіл. З таким самим щирим сумом прощалась із своїми вихованцями їх друга «мама» — класний керівник 11‑Б Марина Янко.
А коли закінчились усі вітальні та прощальні промови, настала урочиста мить вручення атестатів. Самій процедурі отримання випускником першого серйозного документа про освіту передувало його представлення. На великому білому екрані за допомогою проектора відтворювали фрагменти шкільного і нешкільного життя учнів «А», «Б», «В» і «Г» класів. А вже після цієї своєрідної презентації учні проходили тією ж таки килимовою доріжкою, щоб отримати з рук Миколи Решетила заповітний атестат. Цього вечора путівки в доросле життя отримали 97 випускників.
Завершилася урочиста частина традиційним святковим салютом, без якого уявити випускний у Нових Санжарах просто неможливо. Незважаючи на фінансову кризу, відсутність зайвих коштів у селищному бюджеті, організатори зуміли подарувати глядачам п’ять хвилин красивої вогняної феєрії. На цьому, власне, свято для глядачів і закінчилось.
А випускники разом із батьками, дочекавшись закінчення фейєрверку, вирушили святкувати до новосанжарських кафе. А потім — зустрічати ранок і сонце, а разом із ним — і своє доросле життя, яке, власне, і почалося вже ввечері 29‑го травня.


Фотогалерея даної події знаходиться тут


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
4 червня 2010, 12:50 | Нові Cанжари | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації