Вхід | Реєстрація

Що залишить після себе Зінаїда Кулєшова?

Відомий в народі вислів «напустити туману» якнайкраще передає суть виступу депутата Новосанжарської селищної ради Зінаїди Кулєшової в останньому номері інформаційно- рекламного тижневика «Ехо» за 28 травня цього року. Стосується він поліпшення благоустрою і розбудови селища. Щоправда, бачення Зінаїди Михайлівни дуже оригінальне, навіть сумнів виникає — чи не заважає їй велика «кількість обертів язика» під час сесій селищної ради, бо кожне слово, ким би не було сказане, коментується Кулєшовою, і головуючий тільки й робить їй зауваження? Інакше б чітко знала — жодне рішення щодо цього чи будь-яких інших питань, які стосуються життєдіяльності територіальної громади, не приймається «в обхід» нас, депутатів, без обговорення на сесіях і чіткого голосування.
Дійсно, ініціативності, працелюбству і завзяттю селищного голови А. О. Реки можна по-доброму позаздрити. Коли Кулєшова додивляється сни, Река вже встигає «облетіти» всі проблемні дільниці селища. І так кожного дня, практично без вихідних. Саме для цього, а не для «парадних виїздів», потрібна йому автомашина, котра допомагає економити час, швидше реагувати на потреби людей. Чи Зінаїда Михайлівна надає перевагу гужовому транспорту? «Вольному — воля», але жодному сучасному керівнику, який хоче діло робити, а не дрімати «на перекладних», такий засіб пересування не підходить.
До речі, за чотири роки роботи А. О. Реки селищним головою в Нових Санжарах у ході поетапних щорічних ремонтних робіт водомережі відремонтовано 2400 метрів; замінено 28 насосів, збудовано бювет питної води в центрі селища.
Тільки селищним комбінатом комунальних підприємств проведено ремонти вулиць на суму близько 300 тис. грн. Усього ж на ці потреби освоєно близько мільйона гривень.
Збудовано каналізацію по вул. Леніна до багатоквартирних будинків №№ 75, 77; по вул. Жовтневій до багатоквартирного будинку № 32; каналізаційну мережу до дитячого будинку; до 49‑квартирного будинку по вул. Шевченка; колектор по вул. Чкалова; дві громадські вбиральні. Не кажучи вже про озеленення, створення нових парків і скверів, об’єктів комплексного благоустрою!
Вкотре «переймається» наша колега Алеєю Слави. Відкрийте очі, Зінаїдо Михайлівно, і побачите, що вона вже створена історією й часом, і пролягає від пам’ятника Слави, Вічного вогню до парку Перемоги. Саме до цих святих місць ідуть люди вшановувати воїнів Великої Вітчизняної. Навпроти школи доцільно було створити саме парк Матері. Цю хорошу справу ініціювали педагоги, батьки. Діти також допомагали старшим садити дерева, впорядковувати територію. Нещодавно до Дня матері тут було проведено чудовий районний захід, і всі лишилися задоволеними, крім, виявляється, Кулєшової. Ніколи не присниться їй ні такий парк, ні такі Санжари…
Не до вподоби їй і об’єкти благоустрою, що з’являються на вулицях селища, в місцях відпочинку. Мовляв, «немає художнього смаку, як немає й архітектора». Якраз дуже помиляється Зінаїда Михайлівна. Адже головний архітектор О. І.Дрига активно допомагає селищній раді щодо дизайну, розміщення малих архітектурних форм, які обов’язково розглядає районна комісія по наданню практичної допомоги органам місцевого самоврядування з питань будівництва РДА і до якої входять відповідні районні й обласні служби.
Справді, завдяки організаційним здібностям А. О. Реки, його великому бажанню працювати, при активній підтримці всієї громади Нові Санжари багато в чому змінилися на краще, і важко знайти таку людину, яка б не гордилася рідним селищем.
Дивує і незнання Зінаїдою Михайлівною питання використання бюджетних коштів. То чим же вона займається на сесіях селищної ради? Чи звикла чути тільки себе? До речі, про відсутність фінансових порушень в Новосанжарській селищній раді йшлося в акті № 08–21/384 від 9.12.2008 року Контрольно-ревізійного управління в Полтавській області за результатами планової виїзної ревізії фінансово‑господарської діяльності за період з 01.01.2006 по 31.10.2008 р. р.
Новосанжарці не раз мали можливість переконатися у зацікавленні і поширенні селищним головою здорового способу життя.
Відбудований стадіон «Санжари», спортивні майданчики у місцях відпочинку, збудований спільно з лелюхівською громадою стадіон «Дружба», надається підтримка просвітницькій програмі «Рівний — рівному», спрямованій на подолання шкідливих звичок серед учнів, молоді. Тож цілком логічним було обмеження в минулому році роботи торгових точок, кафе, в асортименті яких були спиртні напої. Більше того, — з ініціативи і за підписом А. О. Реки було направлено листи, телеграми Президенту України, Уряду щодо необхідності призупинення каліцтва молоді, заборони розпивання в громадських місцях алкогольних напоїв, у перелік яких входить і пиво. Державою підтримано цю пропозицію, відтак зрозумілим і доцільним є наступний крок селищного голови: згідно з рішенням виконавчого комітету від 25 травня цього року продовжено роботу кафе і підприємств ресторанного типу, в асортименті яких є спиртні напої, зосередивши її суто в цих закладах. А також прийнято звернення до правоохоронних органів про виявлення фактів розпивання спиртних напоїв у невизначених місцях.
Переконані: жоден з новосанжарських підприємців не має підстав нарікати на неувагу до себе з боку селищного голови, виконавчого комітету селищної ради. Відповідно до «Порядку розміщення малих архітектурних форм для провадження підприємницької діяльності», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України № 982 від 26.08.2009 р., міська, селищна рада приймає рішення щодо розміщення малої архітектурної форми та/або укладення договору особистого строкового сервітуту. Отже, у випадку розміщення кіоска підприємця В. А. Бульбахи мова не йде про оголошення аукціону, конкурсу, тим більше, що жодної заяви від суб’єктів підприємницької діяльності щодо розміщення торгового кіоска на даній земельній ділянці в селищну раду не надходило. Тож селищному депутату З. М. Кулєшовій годилося б уважніше ставитись до чинного законодавства, аби не вигадувати власне, принаймні на сторінках газети. І зовсім не зрозумілий закид щодо нової зупинки навпроти парку Перемоги, збудованої для зручності. Не Зінаїда Михайлівна, а велика кількість людей роками ходили за три кілометри, щоб через річку Ворскла і в пристосованому місці поїхати в напрямку Руденківки. Такої проблеми Кулєшова не бачила ніколи, її помітив А. О. Река, а комісія визначила місце саме біля парку Перемоги, надавши право своїми підписами на її облаштування.
Утім, як зазначали на початку, — дивуватися немає чому. Суцільний «туман». Проте, навіть «заказні» статті не введуть людей в оману. Селищному голові додаткового «піару», «іміджу» чи «значимості» не потрібно. Самі про себе говорять хороші справи на користь територіальній громаді. Чотири роки поспіль громада, якою довірено керувати А. О. Реці, займає призові місця в Україні.
Натомість, Зінаїді Кулєшовій, відкинувши зайву скромність, варто було б проаналізувати свою депутатську діяльність в окрузі, в селищі і розповісти про це в газеті. Хоча навряд чи матимуть люди нагоду прочитати такий звіт — розповідати дуже нічого. Тим більше, проживає депутат зараз у Забрідках, тож до виборців уже далеко та й ніколи. Часу вистачає хіба що на пошуки пилинки в чужому оці!


Депутати селищної ради: В. Г. Олянич, Л. С. Петренко, С. А. Бодак, С. В. Бульбаха, І. В. Нещадим, Р. В. Біжко, Т. М. Шинкаренко, М. І.Шуліпа, Н. М. Руденко, Д. І.Павлик, О. М. Пуха, Н. М. Гордієнко, В. Г. Пустовіт, Д. В. Логвиненко; голова селищної ветеранської організації Є. О. Гладун; голови вуличних, будинкових комітетів: С. А. Кісіль, М. С. Ященко, В. І.Мотиль, Г. С. Кононенко.


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
4 червня 2010, 12:52 | Нові Cанжари | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації