Вхід | Реєстрація

У Кременчуцькому краєзнавчому музеї - виставка старих фотографій

У Кременчуцькому краєзнавчому музеї - виставка старих фотографій
В експозиції представлені фотографії кінця 19-го та 20-го століть..
У Кременчуцькому краєзнавчому музеї - страшенно гарна виставка старих фотографій  із приватних колекцій кременчужан. Називається вона дуже романтично – «Кременчужан прекрасные черты появятся, и растворятся снова...» В експозиції представлені фотографії кінця 19-го та 20-го століть. Там такі обличчя! Як сказала одна пані, «благородні». Усі вони жили у Кременчуці. Долі багатьох невідомі. Але залишились фотографії.
Найбільше враження на нас справили дві фотографії. На одній зображені чотири зовсім юних сестри милосердя – треба розуміти, перед відправкою на фронти Першої світової війни. Ніхто не знає наразі, чи повернулися дівчата з фронту, чи вціліли? А фотокартка залишилась.
На другому фото – портрет жінки, молодої і гарної. Її звали Соня. На зворотному боці фотокартки написано її рукою: «І тяжко, і радісно на серці. Тяжко, як думаю про майбутність України...» Дата – 1918-й рік. Внизу, вже іншою рукою, приписано: «Соня застрелилась 20 вересня 1920 року». Ми ніколи не дізнаємось, чому вона це зробила. Можемо лише дивитися на фотографію. Ви теж можете її побачити. Вона гарна.

Автор: Лариса Артеменко, www.telegraf.in.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації