Вхід | Реєстрація

По пиво – до “Амстору”, по цигарки – до “Простору”. “Сухий закон” докотився і до нас

Саме до великих торговельних закладів доведеться чимчикувати пересічним кременчужанам, якщо місцеві можновладці затвердять нові пропозиції щодо обмеження продажу пива та тютюнових виробів у кіосках та невеликих магазинчиках.

Молодь активна. Як завжди
Представники Молодіжного парламенту Кременчука, Комітету молодіжних організацій міста та міської студентської ради висловили стовідсоткове “ТАК” запропонованим змінам.
- Ми підтримуємо ці зміни, – говорить заступник голови міської студентської ради Богдан Чебанов. – Щоправда, просимо роз’яснити деякі незрозумілі формулювання. Наприклад, де починається і де закінчується паркова зона, яка територія біля будинку вважається прилеглою, і таке інше. Хотілося б також, щоб у нашому місті працювали студентські кафе. Адже до звичайного кафе студент зі своєю стипендією навряд чи зможе собі дозволити зайти.

Бити на сполох скоро буде пізно
- Серед лікарів є термін “пивний алкоголізм”, який становить таку ж загрозу, як і звичайний, – зазначає головний лікар Центру здоров’я Неліна Ощепкова. – Від торгівлі ми вимагаємо лише одне – дотримання чинного законодавства. Протилежне тому підтвердження – нещодавнє свято Останнього дзвоника та випускні вечори. “Придніпровський” парк перетворився на справжній пивний плацдарм для неповнолітніх, яким блукав натовп випускників із пляшками та цигарками.

А що ж робити кіоскерам…
…які отримали всі необхідні дозволи, вклали чималі гроші у свій бізнес, винайняли людей на роботу, якщо їм зараз “підріжуть крила”?
- Я отримала усі дозволи на торгівлю, виконала усі роботи з благоустрою біля свого закладу, у приміщенні є туалет, уночі все освітлюється, – розповідає приватний підприємець Ольга Терещенко, власниця магазину на зупинці “Водоканал”. – Чим же мені тепер торгувати на зупинці? Молоком? Чи ковбасою? Якщо це рішення вступить у дію, малий бізнес повністю занепаде.
І дійсно, головний дохід саме таких невеличких магазинчиків та кіосків явно не від продажу морозива та цукерок. На закиди приватних підприємців влада практично в один голос стверджує: “Саме кіоскери найчастіше продають пиво неповнолітнім і велика кількість правопорушень скоюється саме біля цих закладів торгівлі”.
- Я маю кіоск на Молодіжному, окрім мене, в ньому працюють ще четверо продавців, – обурюється приватний підприємець Олена Логвиненко. – Яким чином ці люди зможуть заробити собі зарплату, якщо нам заборонять продавати найбільш ходовий товар? Постраждаю не лише я, а й ці люди та їхні сім’ї. Що робитиму, не знаю: у мене кредит, син навчається в іншому місті, – ну як я зможу заробити?! Що стосується продажу пива та тютюну неповнолітнім, у мене з цим дуже суворо. Окрім штрафу, передбаченого законодавством, я запровадила свій власний – 100 грн. із зарплати, при повторенні – звільняю.

Автор: Наталя Істоміна, www.pp.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 червня 2010, 08:56 | Кременчук | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації