Вхід | Реєстрація

У міськвиконкомі відбулося засідання з питань боротьби з туберкульозом

3 листопада у міськвиконкомі відбулося засідання міжвідомчої комісії щодо боротьби з туберкульозом, яка розглянула питання про стан виконання міської « Програми протидії захворюванню на туберкульоз у 2007-2011 рр.», а також проблему забезпечення окремим житлом хворих на відкриту форму туберкульозу.
За інформацією головного фтизіатра міста Валерія Жерихіна за 9 місяців 2009 року захворюваність на туберкульоз у Кременчуці знизилась на 27,3 % і склала 21,3 на 100 тисяч населення, проти 29,3 у 2008 році. На Полтавщині ситуація значно гірша – 44,4 по області та 39,1 по м. Полтава. Добре і те, що в нашому місті в 1,6 рази зменшилася смертність від туберкульозу, захворіла лише 1 дитина, і не виявлено захворюваності серед підлітків, знизилася кількість бактеріовиділювачів та хворих з розпадом легеневої хвороби. Але лікарів така ситуація не заспокоює, адже по області ситуація із захворюваністю на туберкульоз надзвичайно серйозна, в деяких районах вона сягає епідпорогу, тому завідувач міськздороввідділом Валерій Литвиненко звернувся до всіх керівників лікувальних закладів міста, особливо протитуберкульозних служб, з проханням посилити роботу у напрямку профілактики та лікування цієї соціальнонебезпечної хвороби.
Під час засіданні комісії медики висловили стурбованість щодо несвоєчасного постачання вакцини БЦЖ та туберкуліну, яким безперебійно має забезпечувати місто держава. У зв’язку з тим, що на початку року з державного бюджету Кременчук не отримував вчасно туберкулін, щоб зняти напругу та провести туберкулінодиагностику, міською радою було виділено 105 тис. грн.. на закупівлю цього препарату.
Валерій Жеріхін також зазначив, що на виконання вищеназваної програми по Кременчуцькому обласному протитуберкульозному диспансеру витрачено 969,2 тис. грн., в тому числі - 557,7 тис. на харчування та 173,5 тис. грн. на медикаменти. До середини грудня мають завершитися ремонтні роботи другого поверху стаціонару протитуберкульозного диспансеру з обладнанням 6 боксових палат для лікування хіміорезисцентного туберкульозу.
Стурбованість фтизіатрів викликає і те, що у Кременчуці зареєстровано 62 вогнища захворювання на туберкульоз, троє осіб з відкритою формою проживали у гуртожитках сімейного типу, сьогодні вони знаходяться у стаціонарі, але медиків турбує те, що з 2002 року у Кременчуці не виділялося окреме житло для хворих, що цього потребують. Враховуючи це, начальник міськздороввідділу Валерій Литвиненко запропонував від імені міжвідомчої комісії з питань боротьби з туберкульозом звернутися до керівництва міста з проханням вирішити цю проблему.

Автор: www.kremen.mvk.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
4 листопада 2009, 12:33 | Кременчук |
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації