Вхід | Реєстрація

Полтавці повинні жити нормальним життям і не піддаватися паніці - міський голова

Полтавці повинні жити нормальним життям і не піддаватися паніці - міський голова
По завершенні сесії міський голова Андрій Матковський провів прес-конференцію, під час якої прокоментував епідемічну ситуацію в Полтаві. Нині, підкреслив мер, епідемії грипу в місті немає. Поширюються гострі респіраторні захворювання, що мають сезонний характер. Жодного незвичайного випадку грипу, в тому числі й каліфорнійського, не зареєстровано. У стаціонарах з діагнозом ГРЗ чи грип лікуються близько 60 дітей та 10 дорослих. Тяжкохворих немає. Рішуче спростував Андрій Матковський і чутки про випадки смертності.
Натомість у місті є ознаки паніки. Вона посіяна різнобічною та недостовірною інформацією, і очільник Полтави про це сказав. Наприклад, учора до лікарів звернулося вдвічі більше осіб, ніж у четвер і п’ятницю. Але половина звертань – необґрунтовані і продиктовані лише страхом, котрий відчувають люди. За словами міського голови, не слід було закривати й дитсадки, створюючи зайві проблеми батькам – куди подіти дитину. Міську владу це примусили зробити обласна влада і обласна санепідстанція – без жодних підстав.
Місто повинно жити нормальним життям, зауважив Андрій Матковським. На вулицях поменшало перехожих, але ж це неправильно. Якраз прогулянки на свіжому повітрі зміцнюють імунітет. Остерігатися треба лише скупчень людей – у місцях відпочинку, на транспорті чи на ринку.
Мер наголосив: влада робить все можливе, щоб запобігти епідемії. Завдяки рішенню сесії, вже сьогодні йдуть роботи з виготовлення респіраторних масок, які будуть роздавати безкоштовно. Роздача відбуватиметься організовано: діти отримають їх через школи й дитсадки, пенсіонери – через райвідділи соцзахисту. До виготовлення взялися такі підприємства як «Ворскла», «Євростиль», «Мрія», «УТОГ-2», три ательє та інші. За добу вони можуть виготовляти до 11 тисяч масок. Якщо додати до запланованих 180 тисяч масок ті, що їх готують політичні партії, за два тижні захисними засобами буде забезпечено всіх полтавців. Загальна кількість масок складе понад 400 тисяч.
Триває робота з аптеками, але потрібних ліків у них – як і по всій Україні – немає. Місто готове безкоштовно забезпечити мешканців препаратом «Таміфлю». - у всіх лікарнях, в тім числі, й у пологовому будинку достатньо цього засобу». Поки що його жодного разу не застосовували – не було потреби. Днями місто отримає додаткову партію цих ліків. Машини невідкладного виклику працюють до 23 години.
Андрій Матковський запевнив полтавців: міська влада не приховуватиме жодних фактів і подаватиме й надалі об’єктивну картину перебігу ситуації.


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
4 листопада 2009, 12:36 | Полтава | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації