Вхід | Реєстрація

Риба у Дніпрі страждає від спеки

Риба у Дніпрі страждає від спеки
Риба у Кременчуцькому морі страждає від спеки. А в Дніпродзержинському водосховищі поблизу Кременчука почувається краще.
Начальник іхтіологічної служби ГУ «Полтавадержрибоохорона» Ярослав Беззубенков розповідає, що затяжна спека — ще не привід для паніки: «ГЕС систематично скидає воду, у Дніпродзержинському водосховищі ситуація краща, а в Кременчуцькому морі немає перемішування води, там риба почувається гірше».
За словами фахівця, на сьогодні рибі не загрожує задуха, навряд чи це станеться навіть за умови, якщо така спека протримається ще кілька днів.
Щоправда, рівень кисню у воді може значно впасти в результаті цвітіння синьо-зелених водоростей, а вони вже помітні у Дніпрі поблизу Кременчука. Ярослав Беззубенков підтвердив, що водорості, дійсно, активно цвітуть, але рівень кисню у воді поки що нормальний.
Нагадаємо, саме синьо-зелені водорості є потенційною небезпекою і для риби, і для жителів Кременчука. Через зниження вмісту кисню у річковій воді страждає риба, це негативно впливає на якість питної води і може призвести навіть до офіційної заборони вживати воду з-під крана. До речі, це в Кременчуці вже було в 2001 році, коли головний санітарний лікар виніс офіційну заборону.

Автор: Людмила ДНІПРОВСЬКА, www.poltava.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
16 червня 2010, 10:35 | Полтавщина | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації