Вхід | Реєстрація

За пожежу в лісі — смішний штраф

За пожежу в лісі — смішний штраф
За вихідні у Кременчуцькому лісгоспі сталося дві пожежі. Підозрюють відпочивальників.
12 і 13 червня горіли соснові ліси у Крюківському та Комсомольському лісництві. Співробітники лісгоспу повідомляють, що знищено територію у 26 соток лісу. Загальні втрати лісу цього року вже сягнули 46 соток. Це значно більше, ніж у минулому році, коли фіксували більше випадків загоряння, але втрати були менші, ніж зараз.
— Більшість пожеж трапляється на вихідні або у святкові дні, бо причина їх — людський фактор. Як тільки закінчується навчання та починається спекотна погода — для працівників лісгоспу це тривожна пора. Виїжджаємо із співробітниками екології, МНС у рейди, порушників правил поводження у лісі штрафуємо. Щоправда, штраф невеликий — від 17 до 51 гривні, цю суму не порівняти із компенсацією за втрати лісу, якщо зафіксований такий факт, — розповідає інженер охорони і захисту лісу ДП «Кременчуцьке лісове господарство» Олексій Тимошенко. 
Загалом, за інформацією лісгоспу, цього року найбільше пожеж цього року трапилося у Градизькому (4 випадки) та Салівському (3 випадки) лісництвах. Далі у списку постраждалих зон — Кременчуцьке та Кишенківське (Кобеляцький район) лісництва.
Найбільше втрат лісу від поверхневої пожежі, яку зупинити неможливо. Минулого року Кременчуцький лісгосп ліквідував таку велику пожежу, коли за кілька днів зафіксували рекордні втрати — понад 35 га лісу.
— Сосна дуже швидко горить, а на відновлення лісу потрібно 30-40 років. Зараз ми робимо мішані насадження, які більш витривалі до пожеж. Садимо кілька рядів сосен, а потім — берези, щоб не так швидко вигоряло і було більше шансів зупинити лісову пожежу, — розповідає Олексій Тимошенко.

Автор: Людмила ДНІПРОВСЬКА, www.poltava.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
16 червня 2010, 11:13 | Полтавщина | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації